stručna konferencija

Konferencija i B2B sa njemačkim kompanijama iz sektora fotonaponski i solarnih sistema

22.09.2023. 10:53 / Izvor: Akta.ba
ahk

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) organizuje online stručnu konferenciju i individualne B2B razgovore.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) organizuje online stručnu konferenciju i individualne B2B razgovore sa njemačkim kompanijama u oblasti energije u periodu od 24. do 26. oktobra 2023. godine u Bosnu i Hercegovinu u okviru Inicijative za izvoz energije Saveznog ministarstva za privredu i klimatsku zaštitu (BMWK) na temu "Fotonaponski i solarni toplinski sistemi u javnim, industrijskim i stambenim zgradama u BiH".

Cilj putovanja je predstavljanje njemačkih sistema i tehnologija iz oblasti fotonaponskih i solarnih toplinskih sistema zainteresovanim kompanijama iz Bosne i Hercegovine, kao i uspostavljanje poslovnih partnerstava između njemačkih i bosanskohercegovačkih kompanija u ovim oblastima.

  • Stručna konferencija će se održati 24. Oktobra 2023.godine od 09-14h.
  • Individualni B2B razgovori će se održati 25. I 26. Oktobra 2023.godine.

Konferencija će se fokusirati na solarnu energiju, s nizom relevantnih tema. To uključuje pregled tržišta fotonaponske i solarne toplotne energije u Bosni i Hercegovini, tehnološke prezentacije renomiranih njemačkih kompanija, primjere najbolje prakse iz BiH u optimizaciju fotonaponskih Sistema.

Njemačke kompanije – učesnice događaja:

  1. SOLANEVO - Specijalizirani za solarne sisteme visokih performansi, SOLANEVO je zainteresiran za istraživanje tržišta u BiH i otvoren za suradnju sa distributerima, biroima za planiranje, montažerima i drugim partnerima. Njihova rješenja za čistu energiju i energetsku efikasnost pružaju odlične prilike za saradnju na lokalnom nivou.
  2. SUNLIGHT -  usluge u postavljanju solarnih panela. Zainteresirani su za partnerstva svih vrsta u BiH.
  3. ECOPHI -  Posvećeni održivom razvoju i upravljanju podacima s fokusom na solarne sisteme. Njihove inovacije obuhvataju obnovljive izvore energije i efikasno upravljanje njihovim podacima.
  4. APOLLO -  Specijalizirani za solarnu tehnologiju. Njihovi poslovni modeli obuhvataju sve korake, uključujući izradu financijskog plana, finansiranje i realizaciju projekata solarnih panela, te naknadno snabdijevanje proizvedenom energijom. U Bosni i Hercegovini traže partnere zainteresirane za njihove usluge, kao i dobavljače baterija, stanice za punjenje, montažere i firme koje mogu raditi servis.
  5. PAW - Stručnjaci za grijanje toplotnim pumpama i solarnu tehnologiju. Traže distributere, trgovce, inženjere i biroe za planiranje radi proširenja svog tržišta.

Ukoliko vas ova tema intrigira ili osjećate interes prema ovoj temi, pozivamo vas da se prijavite i budete dio naše konferencije. Pridružite nam se kako biste stekli dragocjene i aktuelne uvide iz ovog sektora u Bosni i Hercegovini, te istražili najnovije tehnološke inovacije koje predstavljaju renomirane njemačke kompanije.

  • Prijavite se za učešće putem linka: LINK

Prijava je otvorena do 3. oktobra 2023.

PREUZMI DOKUMENT:
Agenda BiH

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave