PIT DrwoCon 2024: Promišljenim odnosom prema resursima do vidljivosti i konkurentnosti!

25.06.2024. 09:02 / Izvor: Akta.ba
PIT DrwoCon

PIT DrwoCon 2024: Promišljenim odnosom prema resursima do vidljivosti i konkurentnosti! 4. i 5. jula u Sarajevu

PIT DrwoCon 2024:

“Promišljenim odnosom prema resursima do vidljivosti i konkurentnosti!”

4. i 5. jula u Sarajevu

u

organizaciji

Bravaria Industrial Marketing

i

brenda PIT Events

PIT DrwoCon 2024: “Promišljenim odnosom prema resursima do vidljivosti i konkurentnosti!”, dvodnevni stručni događaj koji će okupiti predstavnike drvoprerađivačke i industrije namještaja, održat će se 4. i 5. jula u Sarajevu u organizaciji agencije Bravaria Industrial Marketing i brenda PIT Events, uz podršku koorganizatora Selman Selmanagić, Institute of Wood Technology.

"Ovaj je događaj nastavak prošlogodišnje PIT konferencije, a postepeno prerasta u važnu tradiciju okupljanja drvnoprerađivačke i industrije namještaja. Kreirajući neposredan i živ, proaktivan forum stručnjaka, nudeći prilike za učenje i jačanje poslovnih veza nastojimo osigurati podršku ovom sektoru. Ove godine događaj organiziramo s jasnom porukom o potrebi za brižljivim i promišljenim odnosom prema resursima", navode organizatori.

Globalno tržište obojeno je neodvojivim, međusobno uvjetovanim i povezanim izazovima: održivost i ekološki standardi, nedostatak sirovina i rastuće cijene, sve brži i izraženiji tehnološki razvoj i digitalizacija praćeni nedostatkom osposobljenih i obučenih ljudi, konkurencija i globalizacija, različiti potrošački trendovi. Upravo promišljen pristup poslodavaca, kompanija i društava odgovor je lokalnih i regionalnih zajednica, a PIT DrwoCon 2024 upravo oblikuje dijalog i usmjerava ga ka rješenjima.

"Lean. Green. Digital. tri su važna toka i odgovor na izazove s kojima se suočava proizvodnja i industrija širom svijeta. S druge strane Bosna i Hercegovina se ima čime pohvaliti: ljudima i inovacijama, resursima i tradicijom. Neophodan je, međutim, bolji odnos kako bi se kreirale veće vrijednosti i postigla značajna vidljivost svih naših autentičnosti na konkurentnom globalnom tržištu. Veća vidljivost naravno da predstavlja razvojnu šansu za BiH", ističu organizatori.

PIT DrwoCon 2024 dvodnevni je događaj koji obuhvata stručnu konferenciju i izložbeni program.

Učešće prijavite i agendu pregledajte preko linka PIT DrwoCon 2024, a za dodatne informacije pišite na bravaria@bravaria.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave