Balkan Health Forum u Sarajevu

01.09.2013. 11:50 / Izvor: eKapija.ba
Balkan Health Forum u Sarajevu

Na Forumu će se prema najavama organizatora naći svi odgovorni iz regionalnih ministarstava zdravstva regije, kao i privatni sektor i osiguravajuće kuće.

Balkan Health Forum održat će se u Sarajevu 07. i 08. septembra 2013. godine u Hotelu Evropa.

Prvi čovjek Foruma je Minet Musić koji je ideju za organizovanje Balkan Health Foruma dobio nakon što je otkupio licencu svjetske turističke agencije Interfly za Balkan te počeo otvarati predstavništva širom regije.

Dvodnevnoj konferenciji će prisustvovati predstavnici ministarstva zdravlja i privatnog sektora iz sljedećih zemalja; BiH, Crna Gora, Albanija, Kosovo, Srbija i Turska.

Cilj foruma je da se pokrene i iskoristi potencijal turizma i zdravstvenog turizma u regiji, kao veliki mogući pokretač pozitivnog ekonomskog razvoja zemalja na Balkanu.

Činjenica je da je zdravstvo u svim zemljama Balkana u finansijskoj krizi jer su javni budžeti svake godine sve niži. Upravo je cilj foruma da odgovorni iz Ministarstva zdravstva regije pokrenu otvoreni dijalog, razmjene iskustva, u saradnji sa privatnim sektorom i osiguravajućim kućama, kako bi se pronašao način da se turistički potencijali u regiji, pretvore u pozitivni primjer razvoja ekonomije.

Organizatori su saopštili da će forum od sada biti održavan dva puta godišnje, a nakon Sarajeva, domaćin foruma će biti Beograd gdje će se zemljama učesnicama pridružiti Makedonija, Bugarska i Rumunija.

Forum će se održavati svaki put u drugim zemljama Balkana, koje će imati mogućnost da prezentuju svoje potencijale u turizmu i zdravstvenom turizmu.

Organizator foruma je Interfly sa partnerima iz Turske- AG Medical travel, koji ovu vrstu konferencije organizuju već nekoliko  godina u Libiji, Alžiru, Azerbejdžanu.

Više informacija na  www. balkanhealthforum.com.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave