V konferencija "Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje"

23.02.2018. 14:10 / Izvor: Akta.ba
V konferencija 'Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje'

Konferencija je dvodnevnog karaktera i okupi oko 400 gostiju iz domena pomenute teme s područja cijele regije.

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji sa Mašinskm fakultetom iz Beograda i Strojarskim fakultetom iz Mostara, organizuje V po redu međunarodnu naučno stručnu konferenciju ''Sfera 2018:Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje'', i to 28. i 29. marta, 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

Konferencija je dvodnevnog karaktera i okupi oko 400 gostiju iz domena pomenute teme s područja cijele regije. Uvodničari će biti prof.dr. Branislav Živković, mr.sc. Nijaz Delalić, te brojni drugi predavači kao predstavnici institucija, fakulteta,  te prestavnici sponzora i partnera.

Pored konferencijskog dijela, kompanije imaju priliku izlaganje u vidu prezentacije za sve pristutne, kao i izložbeni prostor unutar objekta.

Sponzori konferencije su kompanije: Taurus, Vaillant i Nobel.

Partneri i izlagači konferencije su kompanije: Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, ZT Tehnozaštita, Wishaupt, Altera, Inox Term, Grijanje Invest, Vivax, te kompanija Airco B.

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju,  ventilaciju, grijanje i hlađenje. Cilj konferencije je razmjena iskustva i znanja u različitim oblastima inženjerstva, kao i uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje. Konferencija se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu se prezentiraju naučni i stručni radovi, a u drugom dijelu savremene tehnologije i proizvodi u domenu proizvodnje i dizajna vik sistema.

Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i  izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave