Okrugli sto: Kako povećati konkurentnost privrede regije Bihać

21.03.2018. 15:33 / Izvor: Akta.ba
Okrugli sto: Kako povećati konkurentnost privrede regije Bihać

Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede i drugo.

BBI Banka i BBI VIP Business Cluba pozivaju predstavnike kompanija na okrugli sto na temu "Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta" koji će se održati u četvrtak, 22. marta 2018. godine od 15:00 do 16:30 sati u Kongresnoj sali hotela OPAL EXCLUSIVE u Bihaću.

Skup je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja Unsko-sanskog kantona.

Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

U sklopu skupa planirana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja USK od strane Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, informisanje o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva i BiH na 9. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2018, kao i prezentacija nove on-line platforme za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih (B2B) sastanaka sa potencijalnim partnerima i saradnicima.

"Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima. Nadamo se da ćete se odazvati pozivu i svojim učešćem doprinijeti poboljšanju trenutnog stanja na tržištu", poručili su organizatori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave