Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Pravi trenutak da postanete dio IT svijeta uz BESPLATAN kurs Python programiranja

12.07.2021. 13:47 / Izvor: Akta.ba

ITAcademy u Sarajevu nastavlja sa besplatnom obukom u najperspektivnijem sektoru današnjice. Kako je interesovanje za usavršavanjem u oblasti programiranja sve veće, ITAcademy ovog puta organizuje besplatan kurs Python programiranja.

Kurs Python programiranja počinje 19. jula i održavaće se u moderno opremljenim učionicama ITAcademy u centru Sarajeva, a možete ga pohađati čak i bez ikakvog predznanja. Sve što je potrebno da uradite jeste da se što prije prijavite putem ovog linka, jer je broj slobodnih mjesta ograničen.

Python – jednostavan programski jezik koji ima široku primjenu

Glavne karakteristike programskog jezika Python jesu jednostavnost, odnosno preglednost prilikom pisanja programa i lakoća sa kojom ga možete savladati. Programeri ovaj programski jezik svrstavaju u grupu omiljenih prije svega zato što nema komplikovanih koraka, a i proces pronalaženja i otklanjanja bagova nevjerovatno je brz.

Python ima široku primjenu u programerskom svijetu, a najčešće se koristi za izradu aplikacija i igrica, kao i za naučnu analizu podataka. O tome koliko je ovaj jezik rasprostranjen govori i činjenica da ga koriste i neki od najvećih internet domena na svijetu poput Googlea, Facebooka, YouTubea, Instagrama itd.

U ovoj oblasti odlično plaćen posao čeka na vas

Prema svim istraživanjima, IT sektor je ne samo najplaćenija već i najstabilnija oblast današnjice, a potražnja za novim IT stručnjacima je sve veća. Zato je ovaj kurs Python programiranja na ITAcademy idealna prilika da steknete čvrstu osnovu i pripremite se za ulazak u IT svijet.

Kako navode iz ove internacionalne ustanove, programeri su veoma traženi, a ovo zanimanje garantuje mogućnost brzog pronalaženja posla i sigurnu budućnost. Osim toga, stručnjaci za Python programiranje se mogu pohvaliti i odličnom zaradom, koja na mjesečnom nivou iznosi i do 3.160 KM.

Zbog svih pomenutih benefita, sada je pravo vrijeme da iskoristite ovu jedinstvenu priliku koju pruža ITAcademy i prijavite se za veoma koristan kurs Python programiranja! Do traženih programerskih znanja na kursu će vas voditi Zerina Mašetić, višegodišnji predavač i stručnjak za programske jezike, big data analitiku i machine learning. Da su kursevi poput ovih odlična prilika da primijenite ili unaprijedite svoju karijeru, dokazali su i zadovoljni polaznici ITAcademy kurseva

Prije pohađanja besplatnog kursa na ITAcademy nisam imao nikakva predznanja iz oblasti programiranja, a sada planiram dalje usavršavanje u oblasti IT-ja! Predavač na kursu je profesionalan, a savremena oprema znatno olakšava rad. Preporučio bih svakome, bez obzira na to da li voli IT zanimanja ili ne, da se prijavi za besplatan kurs, jer su benefiti mnogobrojni – izjavio je Marko Čeremidžić.