Program za energetske menadžere: EUREMnext European EnergyManager 2021.

25.02.2021. 15:25 / Izvor: Akta.ba
Program za energetske menadžere: EUREMnext European EnergyManager 2021.

Projekat EUREMnext European EnergyManager je standardizovan edukacijski program na području energetske efikasnosti koji se provodi u preko 30 zemalja.

Nakon uspješno obučenih dvanaeast polaznika prve generacije energetskih menadžera u Bosni i Hercegovini prema EUREMnext programu, nastavljamo sa obukom sljedeće generacije i nudimo vam mogućnost da ostvarite uspjehe i usvojite novo znanje te da steknete međunarodno priznati certifikat i zvanje energetskog menadžera.

Projekat EUREMnext European EnergyManager je standardizovan edukacijski program na području energetske efikasnosti koji se provodi u preko 30 zemalja. U okviru projekta EUREM do sada je osposobljeno preko 5.000 energetskih menadžera koji su stekli međunarodno priznati certifikat European EnergyManager.

Cilj programa je osposobiti zaposlenike da unutar kompanije u kojoj rade prepoznaju potencijale za uštedu energije, postave konkretne ciljeve te primjene potrebne mjere za uštedu energije i novca. Na osnovu toga polaznici izrađuju svoj individualni energetski koncept, koji između ostalog predstavlja dio završnog ispita i uslova za sticanje međunarodno priznatog certifikata EUREM EnergyManager. Kako je jedan od naših učesnika primjenio znanje stečeno kroz ovaj program pogledajte u videu dostupnom putem ovog LINKA.

Projekat je usmjeren prema zaposlenicima iz tehničkih odjela, voditeljima proizvodnje, energetskim savjetnicima, građevinskim inžinjerima, arhitektima i ostalom relevantnom tehničkom osoblju. Program se odnosi na proizvođačku industriju (kao što su prehrambena, drvna, tekstilna industrija), zdravstvo, turizam, finansijski sektor i slično. Pored energetske efikasnosti EUREM program obrađuje i teme vezane za obnovljive izvore energiije (OIE) kao što su: solarne eletrane, biogas, biomasa itd. O uspjehu ovog programa govori i dostignuće polaznika prve generacije EUREMnext programa, čiji je energetski koncept ušao među najbolje radove na međunarodnom nivou te tako zaslužio nagradu „EUREM 2020" na međunarodnoj konferenciji u Atini.

Ukupan program stručnog usavršavanja European EnergyManager u prosjeku traje četiri do šest mjeseci. Prvi dio programa su predavanja, gdje se obrađuje šesnaest obaveznih tema o kojima govore ugledni domaći predavači, konsultanti i predstavnici renomiranih kompanija. Navedenih šesnaest tema je podjeljeno u šest odvojenih modula od kojih svaki traje tri dana od 8:30 do 17:30 sati. Navedeni moduli se obrađuju u razmaku od dvije do tri sedmice.

Drugi dio programa predstavlja izrada energetskog koncepta, gdje učesnici mogu na primjeru svoje kompanije uz mentorstvo da izrade plan uštede energije na konkretnom primjeru.

Uslovi za sticanje međunarodno priznatog certifikata European EnergyManager su:

-    učešće na predavanjima i samostalni rad

-    uspješno polaganje pismenog ispita

-    izrada energetskog koncepta

-    predstavljanje rada pred stručnom komisijom

-    učešće na elektronskom forumu (E-Forum)

Obzirom da je edukacijski program European EnergyManager međunarodni projekat svi polaznici programa dobijaju pristup međunarodnoj platformi EUREM te mogu učestvovati na međunarodnim konferencijama u okviru projekta EUREMnext.

Cijena jednogodišnjeg edukacijskog programa iznosi 3.000,00 KM + PDV, a uključuje radne materijale, individualne konsultacije sa mentorom i ručak/pauzu za kafu za sve dane predavanja. Za članove udruženja „Wirtschaftsverein BiH" cijena iznosi 2.600,00 KM + PDV. Cijene ne uključuju smještaj i troškove prevoza za učesnike koji dolaze izvan Sarajeva.

Ovogodišnji format izvođenja treninga će biti u hibridnom formatu, dio predavanja će biti biti održan online, a dio uživo, u Sarajevu. O tačnoj lokaciji polaznici će biti pravovremeno informisani.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na stručnom usavršavanju za European EnergyManagera molimo

Vas da obrazac za prijavu dostavite e-mailom na adresu emir.merusic@ahk.ba.

Za sva pitanja rado nas kontaktirajete putem gore navedenog mail-a ili na broj: +387 33 295 913

Rok za prijavu je 09. april, 2021. godine. Broj učesnika je ograničen.
 

 

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave