Poziv bh. kompanijama za posjetu Međunarodnom sajmu PLMA’s WORLD OF PRIVATE LABEL Amsterdam

22.04.2022. 14:51 / Izvor: Akta.ba
poziv

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obaviještava da organizuje posjetu Međunarodnom sajmu "PLMA’s WORLD OF PRIVATE LABEL", koji se održava 31.05. i 01.06.2022. godine u Amsterdamu (Holandija).

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje posjetu Međunarodnom sajmu "PLMA’s WORLD OF PRIVATE LABEL", koji se održava 31.05. i 01.06.2022. godine u Amsterdamu (Holandija).

"Međunarodni sajam PLMA’s "World of Private Label" održaće se u izložbenom centru RAI u Amsterdamu, gdje će se predstaviti više od 2500 izlagača/kompanija, uključujući gotovo 50 nacionalnih i regionalnih paviljona. Izložbeni program uključuje svježu, zamrznutu i rashlađenu hranu, sušene proizvode i pića, kao i kategorije neprehrambenih proizvoda kao što su kozmetika, sredstva za higijenu, zdravlje i ljepotu, različiti potrošački proizvodi za domaćinstva i kuhinje", rekli su iz VTK BiH. 

Svrha poslovne posjete sajmu PLMA je omogućiti uspostavljanje kontakata sa potencijalnim partnerima i unapređenje izvoznih poslova bh. kompanija. Predviđeno je učešće maksimalno 10 bh. kompanija.

"Organizator VTK/STK BIH će svakoj odabranoj kompaniji obezbijediti novčanu subvenciju u iznosu od 1000 KM + PDV. Kompanije od subvencije imaju pravo pokriti troškove avio prevoza, smještaja, ulaznice i slično. Komora će sa svakom kompanijom potpisati Ugovor u kome su definirana prava i obaveze organizatora i bh. kompanije", navedeno je. 

Plan posjete sajma:
– 30.05.2022. godine individualni dolazak i smještaj
– 31.05.2022. od 09-18:30h ( sat vremena prije otvaranja sajma sastajanje Komorskog tima sa predstavnicima bh. kompanija)
– 01.06.2022. posjeta sajmu u periodu od 09-16:30h
– povratak iz Amsterdama

VTK/STK BiH će izraditi katalog sa profilima odabranih kompanija. Katalog će biti na engleskom jeziku i u elektronskoj formi (QR kod) koji će se koristiti prilikom posjete sajmu.

Ulaznica za sajam:
Cijena ulaznice za dva dana sajma iznosi 185€ sa uključenim PDV-om. Ulaznica se može platiti samo kreditnom karticom. U cijenu ulaznice je uključeno i prisustvo seminarima u ponedeljak 30.05.2022. godine, kao i katalog izlagača.
Kompanije registraciju moraju izvršiti samostalno na linku www.plmainternational.com/trade-show/visiting/registration-visitors .

Pravo za učešće u ovoj poslovnoj misiji imaju:
– bh. kompanije sa iskustvom u izvoznim poslovima iz oblasti svježe, zamrznute i rashlađene hrane, sušenih proizvoda i pića, kao i kategorija neprehrambenih proizvoda kao što su kozmetika,       sredstva za higijenu, zdravlje i ljepotu, različiti potrošački proizvodi za domaćinstva i kuhinje;
– kompanije koje su strateški opredijeljene za izvoz na tržište EU i imaju adekvatan kvalitet proizvoda;
– kompanije koje su spremne da proizvode pod markom kupca (Private label), te koje imaju dovoljno slobodnog proizvodnog kapaciteta za ovu namjenu;
– kompanije koje su aktivni članovi V/STKBiH (prednost pri odabiru prijava će imati kompanije koje redovno izmiruju obaveze plaćanja članarine);
– kompanije koje mogu osigurati prisustvo najmanje jednog predstavnika koji aktivno komunicira na engleskom jeziku.

Pozivaju se da sve zainteresirane bh. kompanije koje zadovoljavaju navedene kriterije, da ispunjenu prijavu dostave na priloženom obrascu najkasnije do četvrtka 28.04.2022. godine na kontakt e-mail adrese: stanislava.perisic@komorabih.ba i/ili mersiha.selmanovic@komorabih.ba. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati njihovo osoblje na broj 033 566 243; 033 566 242.

Potpisana i ovjerena četiri originalna primjerka Ugovora o reguliranju obaveza, potrebno je obavezno poslati i poštom na adresu VTK/STK BiH, Branislava Đurđeva 10; 71000 Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave