Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije: Tešanjski sajam privrede, događaj koji se priželjkuje

17.08.2022. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Tešanj

Najvažniji privredni sajam u BiH održaće se od 21. do 24 septembra 2022. godine.

Svaki ozbiljan biznismen ili koji pretendira da bude, i ukoliko je ekonomija u fokusu te  stvar koja će nas više spajati i okretati jedne drugima, onda se u BiH u toku godine je potrebno pojaviti na dva međunarodna događaja: Sarajevo Business Forum i Sajam privrede u Tešnju. Sarajevo Business Forum ove godine već se dogodio (u maju), a 16. Sajam privrede u Tešnju će se održati od 21. do 24. septembra.

Zašto je, dakle, Tešanjski sajam privrede važan? Zašto je bitno pojaviti se tamo – ako već ne stignete da zakupite štand kao izlagač -  onda bar kao posjetilac?

Prvo, to nije sajam radi sajma. To nije sajam taštine. Sajam u kojem i na kojem i sasvim logično i politika, društvo, institucije jesu i podređuju svoje aktivnosti privrednim dešavanjima prije i tokom sajma. Traži se i mjesto više kao izlagača i mjesto više na konferencijama i panel diskusijama. U Rimu se ponašaj kao Rimljanin, u Tešnju se ponašaj kao biznismen - to je ovdje stvar kućnog odgoja.

Drugo, u toku četiri dana Sajma privrede u Tešnju održavaju se zanimljive konferencije i panel diskusije. Svakako vam imaju šta reći eksperti iz oblasti ekonomske nauke, a sigurno ćete željeti čuti o iskustvima tešanjskih biznismena koji su jedni od  najuspješnijih u državi (HIFA-Oil, Madi, AS Holding, Mann Hummel BA, Artisan, Belif...)

Treće, Tešanjski sajam privrede organizira Udruženje privrednika Biznis-centar Jelah-Tešanj. Ova nevladina i  neprofitna organizacija je tokom decenija postojanja postala respektabilan društveni faktor, koji svojim djelovanjem daju doprinos ne samo razvoju BIH nego i učešćem kao udruženje kroz komorski sistem i druge institucije nastoje predlagati i djelovati pozitivno na promjenu poslovnog ambijenta u BIH i mjenati percepciju izvan naše države. Organozacija sajma kao zahtjevna manifestacija se radi isključivo kroz aktivan na neprofitabiljnoj osnovi pristup članova Upravnog odbora i članica Udruženja . Zato je Tešanjski sajam nezaboravan doživljaj koji se u poslovnom svijetu dugo prepričava.

Vjerujemo, a sami kontakti i komunikacija sa poslovnim partnerima kazuju da je Tešanjski sajam događaj koji se nestrpljivo čeka , jer nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije, 16. Tešanjski sajam privrede  ponovo se održava, i to od 21. do 24. septembra 2022. godine. Biti u Tešnju u dane sajma je događaj za sebe. Stoga Udruženje privrednika Biznis Centar Jelah – Tešanj vjeruje u još jednu uspješnu privrednu manifestaciju.

Zato, "Dobro doš'o privredniče!", poručili su iz Udruženja Biznis centar Jelah – Tešanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave