Javna promocija "Biblioteke edukativnih publikacija za energetsku efikasnost u BiH", 4. aprila u Sarajevu

03.04.2012. 14:33 / Izvor: eKapija.ba
Javna promocija 'Biblioteke edukativnih publikacija za energetsku efikasnost u BiH', 4. aprila u Sarajevu

Javna promocija "Biblioteke edukativnih publikacija za energetsku efikasnost u Bosni i Hercegovini (EE Biblioteka)" bit će održana u srijedu, 4. aprila u Američkom kutku, smještenom u Biblioteci Sarajeva. Biblioteka se sastoji od sedam edukacijskih knjiga, zajednički izdatih od USAID 3E projekta, UNDP-a i GIZ-a na osnovu Memoranduma o razumijevanju između USAID 3E, UNDP-a i GIZ-a potpisanog u decembru 2010.

Ove knjige sadrže informacije o energetskoj efikasnosti koja je povezana sa sistematskim upravljanjem energijom u gradovima, provođenjem energetskih pregleda objekata, monitoringom i mjerenjem utroška energije, stvarnim načinima finansiranja projekta implementacije mjera energetske efikasnosti kao i uređenja naših ureda u skladu sa preporukama "zelenog ureda".

Knjige su pisali autori sa područja jugoistočne Europe, koji su stručnjaci na raznim poljima energetske efikasnosti. Predstavljaju korisne reference i izvor informacija za sve one zainteresovane za energetsku efikasnost kao i one koji se profesionalno bave ovom materijom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave