VODEĆI SAJAM LOGISTIKE

cargo-partner na sajmu transport logistic 2023 u Minhenu

13.04.2023. 08:10 / Izvor: Akta.ba
cargo partner

Međunarodni pružalac usluga transporta i info-logistike će se ponovno predstaviti na vodećem sajmu logistike u Minhenu od 9. do 12. maja.

Međunarodni pružalac usluga transporta i info-logistike će se ponovno predstaviti na vodećem sajmu logistike u Minhenu od 9. do 12. maja. Ove godine, cargo-partner će predstaviti svoj portfolio usluga u područjima e-trgovine, EMERGENCY dostave, skladištenja i digitalnih rješenja, te će se iskoristiti prilikom za proslavu svoje 40-godišnjice zajedno s klijentima i partnerima. te

transport logistic sajam, koji se održava u Münchenu svake druge godine od 1978. godine, vodeći je sajam logistike, mobilnosti, informacionih tehnologija i upravljanja lancima snabdijevanja. Nakon što je sajam 2021. godine održan isključivo kao virtualni događaj, ovo je prva prilika da se transport logistic vrati u potpunosti u standardni format nakon pandemije COVID-19.

Kao i prethodnih godina, uključujući uspješan online događaj prije dvije godine, cargo-partner će sudjelovati na sajmu u Minhenu zajedno s drugim međunarodnim pružateljima logističkih usluga, kako bi predstavili svoj portfolio i razgovarali o najnovijim rješenjima u industriji. Štand cargo-partnera nalazi se u hali A5, štand br. 408.

Ove godine, cargo-partner će se iskoristiti događajem kao prilikom za proslavu 40-godišnjice osnivanja kompanije. Osim toga, tim cargo-partnera će predstaviti potpuni opseg svojih transportnih i logističkih rješenja, s posebnim naglaskom na e-trgovinu, usluge EMERGENCY dostave, globalne mogućnosti skladištenja kao i rastući portfolio digitalnih rješenja za upravljanje lancem snabdijevanja, uključujući platformu SPOT i njezin modul za upravljanje narudžbama.

Stefan Krauter, CEO cargo-partner-a, rekao je:

"transport logistic je jedan od najvažnijih godišnjih okupljanja globalne logističke industrije. Slijedeći naš moto 'we take it personally', naš tim se sa velikim uzbuđenjem pridružuje ovom događaju i zaista uživamo u ovoj prilici da se ponovo susretnemo licem u lice s našim dragocjenim klijentima i partnerima nakon godina lockdowna i online sastanaka".

CARGO

Organizatori očekuju preko 2.300 izlagača i preko 64.000 posjetitelja iz cijelog svijeta, uključujući mnoge posjetitelje iz Njemačke. cargo-partner je zastupljen sa svojim vlastitim kancelarijama u Njemačkoj od 2000. godine. Danas, zastupljenost cargo-partner-a u Njemačkoj uključuje sedam kancelarija: u Münchenu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu i Stuttgartu, sa gotovo 200 zaposlenih, kao i moderno skladište u Sottrumu kod Hamburga, sa 10.000 m² skladišnog prostora.

U međuvremenu, svjetska mreža cargo-partnera nastavlja rasti. Godine 2022. cargo-partner je otvorio nove podružnice u Španiji, Meksiku, Grčkoj, Velikoj Britaniji i Indoneziji, te proširio skladišta u Sloveniji, Hrvatskoj i Kini. Gledajući unaprijed, kompanija je stavila strateški naglasak na daljnje jačanje svoje mreže u zapadnoj Evropi.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanaca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave