ULAGANJE U MLADE

Sajam u organizaciji Srednje ekonomske škole EKSPERT 2023. powered by ASA Banka

25.04.2023. 14:27 / Izvor: Akta.ba
SAJAM

Ovogodišnji sajam EKSPERT 2023. održat će se u periodu od 26.04. do 28.04.2023. godine u dvorištu JU Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

Ovogodišnji sajam EKSPERT 2023. održat će se u periodu od 26.04. do 28.04.2023. godine u dvorištu JU Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

Sajam se već drugu godinu održava u organizaciji Srednje ekonomske škole Sarajevo, te ima za cilj učenicima predstaviti prilike na tržištu rada i omogućiti im da svoje znanje pretoče u praksu.

"Razmjenom ideja i predstavljanjem uspješnih poslodavaca na sajmu želimo učenicima pružiti dodatni motiv da kreiraju vlastite poduzetničke ideje i u budućnosti pokretanju vlastitog biznisa u našoj državi", navode organizatori.

Pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je ASA Banka, koja je podržala inicijativu i još jednom potvrdila svoju opredjeljenost za ulaganje u mlade.

"Izuzetno nam je drago da smo ove godine, pored učešća na ovom sajmu kao izlagači dio ovog projekta u svojstvu sponzora. ASA Banka je opredijeljena da kontinuirano podržava projekte koji promovišu ekonomski prosperitet i razvoj kompletnog bh. društva. Obrazovanje i edukacija mladih ljudi dio su korporativnih vrijednosti koje nastojimo njegovati te ovakvi projekti imaju našu punu podršku za ulaganje i razvoj partnerskih odnosa sa njima", istakla je Aja Smječanin, Rukovoditeljica odjela za marketing i komunikacije ASA Banke.

Sajam je organizovan od strane učenica i učenika škole koji sudjeluju u svim fazama jednog ovakvog događaja što im daje dodatnu praksu u kreiranju svog karijernog puta.

Jedan od ciljeva jeste i pružanje šanse inovativnim, kreativnim mladim ljudima i njihovim inicijativama u Bosni i Hercegovini, te razvoju svijesti o važnosti vlastitog doprinosa ekonomskom razvoju naše zemlje. Na Sajmu će se predstaviti dvadesetak kompanija iz različitih industrija koji su spremni predstaviti se budućim uposlenicima i omogućiti učenicima praksu.

U okviru Sajma, a u cilju popularizacije sporta i zdravog načina života bit će organizovan i turnir u odbojci na kojem će učestvovati osam srednjih škola KS.

Pozivamo vas da posjetite sajam EKSPERT 2023. u periodu od 26.04. do 28.04.2023. godine i budete podrška u kreiranju domaćeg i snažnog projekta mladih ljudi.

sajam

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave