ProCredit i Comtrade u Mostaru

Predstavljanje najnovijih rješenja u oblasti solarne energije na sajmu gospodarstva

27.04.2023. 12:36 / Izvor: Akta.ba
Comtrade i ProCredit

ProCredit Bank i Comtrade Distribution će na ovogodišnjem 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru predstaviti najnovija rješenja u oblasti solarne energije

ProCredit Bank i Comtrade Distribution će na ovogodišnjem 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru predstaviti najnovija rješenja u oblasti solarne energije. Ovaj događaj je namijenjen poslovnoj zajednici zainteresovanoj za investiranje u obnovljive izvore energije, ali i svima koji o ovoj aktuelnoj temi žele saznati više.

A tema o kojoj se u posljednje vrijeme najviše govori u javnom prostoru je svakako pitanje energetske transformacije zemlje i ulaganje u obnovljive izvore energije. Sve više ljudi se okreće prema obnovljivim izvorima energije koja, uz značajno smanjenje emisije CO2, osigurava i energetsku neovisnost. Energetska tranzicija je već počela, a ulaganje u solarnu energiju ubrzano postaje jedan od najpopularnijih oblika ulaganja u obnovljive izvore energije. To će omogućiti prelazak na nisko-karbonsku ekonomiju i zamjenu fosilnih goriva za obnovljive izvore energije.

Na druženju koje će biti organizovano u konferencijskoj dvorani na prvom spratu Paviljona I, prisutni će nakon uvodne riječi imati priliku poslušati prezentacije o prednostima i mogućnostima koje nudi solarna energija. Comtrade Distribution će predstaviti najnovije proizvode u prezentaciji „Comtrade solarna energija: jučer, danas, sutra“, a tehnološki gigant Huawei će održati prezentaciju o svojim proizvodima i rješenjima za solarnu energiju. Uz ovo, biti će predstavljen i program finansiranja za solarne investicije od strane ProCredit Bank, kojim želi pomoći kompanijama i pojedincima da se lakše odluče na ulaganje u ovaj vid energije. Program omogućuje finansiranje projektovanja, izgradnje, održavanja i nadogradnje solarne infrastrukture, a dostupan je svim klijentima koji žele investirati u ovaj vid obnovljive energije.

Ovo je izvanredna prilika za sve koji razmišljaju o sličnoj investiciji da u direktnom kontaktu  stručnjacima i stručnjakinjama postave pitanja o isplativosti, projektovanju i odabiru najboljih rješenja za njihove potrebe.

Ovaj događaj predstavlja nastavak sličnih, izuzetno posjećenih prezentacija koje su ranije održane pod nazivom "Budućnost na Sunce!", ali u skraćenom i formatu prilagođenom Sajmu, a ulaz je slobodan. Organizacijom prezentacije ProCredit Bank i Comtrade Distribution još jednom pokazuju svoju predanost održivom razvoju, te spremnost da podrže klijente u njihovim investicijama energetske efikasnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave