od 20. do 23. septembra

Novi datum, nova lokacija i još bolji Grapos Expo, sajam promocije privrednih potencijala

07.07.2023. 08:32 / Izvor: Akta.ba
grapos

Sajam Grapos Expo će biti centar promocije privrednih potencijala.

Ujedinjeni u svojim stavovima, gračanički privrednici su jednoglasno ocijenili da je Sajam Grapos Expo neophodan Gradu Gračanica i lokalnoj privredi, te da je organizaciju ovogodišnjeg sajma potrebno podići na viši nivo, s masovnijim prisustvom gračaničkih firmi u odnosu na prethodne godine.

Ovogodišnji gračanički sajam poduzetništva, u saradnji s Udruženjem poslodavaca i samostalnih privrednika, bit će održan od 20. do 23. septembra na impresivnoj lokaciji - Radnoj zoni I (Branilaca grada bb), smještenoj iza Shopping centra Etna, obuhvatajući ukupno 4.000 m² zatvorenog i 3.000 m² otvorenog izložbenog prostora, saopćeno je iz sajamskog Pressa.

Na pres-konferenciji, predstavljeni su ciljevi Sajma, pri čemu je posebno naglašena važnost i potencijal gračaničke privrede.

Očekuje se veliki broj poslovnih susreta, što predstavlja izuzetnu priliku za okupljanje gračaničkih i inostranih privrednika.

Na sajmu će učestvovati gračaničke proizvodne kompanije, kompanije iz sektora metala, kompanije iz sektora prerade plastike, kompanije iz sektora prehrambene industrije i kompanije koje se bave preradom drveta.

"Kada su u pitanju kompanije iz inostranstva, mi ćemo uputiti poziv za učešće na ovogodišnjem sajmu Hrvatskoj obrtničkoj komori, zatim Njemačkoj privrednoj komori, predstavništu u BiH, bilo da se pojave kao izlagači ili kao posjetitelji, da vide potencijale gračaničke privrede", kazao je Mirsad Helić, predsjednik Udruženja poslodavaca Gračanice.

Dodatno, biće istaknuta i promocija Tehnološkog centra kao ključnog mjesta za inovacije i napredak.

Poruke koje su poslate sa današnje konferencije jasno pokazuju da je Sajam Grapos Expo mjesto gdje se susreću ideje, mogućnosti i uspjeh.

Ovaj sajam predstavlja jedinstvenu priliku za privrednike da izlože svoje proizvode i usluge, prošire svoju mrežu kontakata i ostvare poslovne veze koje će im omogućiti daljnji rast i razvoj.

"Trenutno je popunjeno 70 posto sajamskog prostora, a plan je da u narednih 30 dana popunimo i preostale kapacitete i da spremno dočekamo naše izlagače na sajmu u septembru. Ono što je novo na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo nove, start up firme koje su već napravile uspješne korake u privredi i želimo da ih afirmišemo na ovaj način", naveo je Nedžad Nuhanović, direktor Boms-expo-a 

Kako se u saopćenju navodi, Gračanica je grad s bogatom privrednom tradicijom i velikim potencijalom, a ove godine, sajam Grapos Expo donosi nove mogućnosti i otvara vrata prosperitetnijoj budućnosti za Grad Gračanica i privredu.

"Želimo da Gračanica bude sajamski grad, ona je nosilac privrednog razvoja, ali da bude nosilac sajamskih manifestacija i ubijeđeni smo da ćemo zajedno sa Udruženjem napraviti odličan sajam. Ovo će biti mjesto na kojem će se predstaviti kvalitetna privreda i pokazati da Tuzlanski kanton i naša država imaju perspektivu i da se imaju čime pohvaliti i da tako stvaramo bolji ambijent, prije svega za mlade", istaknuo je Nusret Helić, gradonačelnik Grada Gračanica.

Sajam Grapos Expo će biti centar promocije privrednih potencijala, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave