Besplatan ulaz

9. Sajam bosanskohercegovačke privrede

10.10.2023. 12:54 / Izvor: Akta.ba
Sajam

Ove godine Centar Skenderija vas poziva na 9. Sajam bosanskohercegovačke privrede, koji će se desiti u većem i značajnijem formatu.

Ove godine Centar Skenderija vas poziva na 9. Sajam bosanskohercegovačke privrede, koji će se desiti u većem i značajnijem formatu sudeći prema interesu domaćih kompanija.

Kapacitet, kvalitet i ponuda upravo govori o ozbiljnosti privrednog događaja na kojem će se predstaviti preko 250 učesnika sa najnovijim tehnološkim i kreativnim dostignućima.

Sajam će se održati od 02. do 05. novembra 2023. u Dvorani „Mirza Delibašić“, a moto ovogodišnjeg sajma je: „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“.

Istovremeno, ovo će biti i programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Ono što je već postalo tradicionalno na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo preko 50 start-up firmi koje su već napravile uspješne korake u privredi.

Posebna pažnja 9. Sajma bosansohercegovačke privrede bit će posvećena zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage i kako stvarati uslove za dostupnost radne snage na tržištu rada.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo generalni je pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva, drugi put je i izlagač na sajmu.

Ulaz na sajam bit će slobodan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave