Zajedno sa CNT Sarajevo

FabLab BiH sa ponosom najavljuje prisustvo na IX sajmu bosanskohercegovačke privrede!

30.10.2023. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Fablab

Zajedno sa CNT Sarajevo, FabLab BiH će imati čast prisustvovati na devetom po redu sajmu bosanskohercegovačke privrede.

Zajedno sa CNT Sarajevo (Centar za napredne tehnologije), FabLab BiH će imati čast prisustvovati na devetom po redu sajmu bosanskohercegovačke privrede.

Pored novosti u digitalnom svijetu te projekata na kojima radi stručni FabLab BiH tim, biće prezentovani i FabLab BiH servisi namjenjeni za unaprijeđenje poslovanja malih ili srednjih preduzeća, a koji su dostupni putem Digital Storm DIH-a**, u okviru projekta EU4DigitalSME*:

Za sve servise iz ponude, FabLab BiH nudi edukacijske usluge te konsulting i mentorstvo, a više detalja o tome pročitajte na linku.

*Projekat EU4DigitalSME sufinansira Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SRS Njemačke (BMZ), a implementira GiZ. Cilj projekta je ostvarivanje poslovnih ciljeva malih ili srednjih preduzeća, a maksimalan iznos sredstva za koje je moguće aplicirati je 10.000 KM.

Iskoristite priliku da, tokom Sajma posjetite FabLab BiH  prostor, saznate na koji način iskoristiti dostupna, bespovratna, sredstva na neke od FabLab BIH servisa za unaprijeđenje tržišne konkurentnosti, a sve uz besplatno savjetovanje i konsultacije za sve zainteresovane aplikante.

Vidimo se 02. i 03. novembra 2023. u Centru Skenderija, Sarajevo!

*DIGITAL STORM DIH predstavlja neprofitnu saradnju između QSS i FabLab BiH s misijom promovisanja digitalnih inovacija i pomoći malim i srednjim preduzećima (MSP) da ulažu u digitalizaciju kako bi poboljšali svoju tržišnu agilnost i konkurentnost.

Digital Storm DIH

Javni poziv za mala ili srednja preduzeća

FabLab BiH

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave