"Naše je bolje"

Prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine u Bijeljini

25.01.2024. 12:53 / Izvor: RTRS
vino

Dio Festivala bit će posvećen temama brendiranja i zaštite domaćih proizvoda.

Prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine pod sloganom "Naše je bolje" održava se danas u Bijeljini u organizaciji Udruženja Hercegovaca "Јovan Dučić" i Područne bijeljinske privredne komore.

Na ovoj gastronomsko-privrednoj manifestaciji učestvuje više od 20 vinarija i proizvođača pršuta, sira iz mješine, prirodnih voćnih sokova, suvog voća i drugih proizvoda po kojima je poznata Istočna Hercegovina, najavljeno je iz Udruženja Hercegovaca u Bijeljini.

Osim izložbenog, edukativni dio Festivala bit će posvećen temama brendiranja i zaštite domaćih proizvoda i izazovima sa kojim se suočavaju proizvođači, istovremeno istražujući načine kako unaprijediti prepoznatljivost i zaštititi autentičnost domaćih brendova.

Festival ima za cilj da doprinese i promociji kvalitetnih domaćih proizvoda, razvijanju svijesti kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda, unapređenju poslovanja domaćih preduzeća i podizanju nivoa njihove konkurentnosti.

Kao ništa manje važno, organizatori ističu mogućnost predstavljanja kulture i bogate gastronomske ponude jugoistočnog dijela Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave