Kasumović obećao podršku

Pokrenuta inicijativa da se oživi sajam ZEPS i to na njegov 30. rođendan

30.01.2024. 15:24 / Izvor: Akta.ba
zeps

Pokreće se inicijativa da se oživi ZEPS i to na 30. rođendan njegovog postojanja.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je na sastanku sa direktorom Zeničke razvojne agencije "ZEDA" Senadom Pašalićem i direktorom firme "Tapas" d.o.o. Zenica Elvirom Ajanovićem razgovarao o organizaciji Zeničkog privrednog sajma (ZEPS) koji je posljednji put održan na Kamberovića polju u Zenici 2019. godine.

"Pokreće se inicijativa da se oživi ZEPS i to na 30. rođendan njegovog postojanja. Dakle, postoje iskrene i ozbiljne namjere da ga pokrenemo i radimo. Nosilac ove ideje i projekta bit će Tapas d.o.o. Zenica, uz podršku ZEDA-e, zeničkih privrednika, Grada Zenica, Privredne komore FBiH... Radi se o projektu od privrednog značaja tako da očekujemo da će svi dati svoj doprinos", rekao je Ajanović.

Dodao je kako je planirano da ovogodišnji ZEPS bude organiziran od 1. do 5. oktobra na Kamberovića polju, a nesebičnu podršku daće i Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem.

"Gradska uprava Zenica pomaže privrednicima otkako sam ja došao za gradonačelnika, ali i da se ponovo sada organizuje sajam ZEPS koji je planiran u oktobru. Obnavljamo evo i ovu tradiciju, baš kako to činimo i za brojne druge stvari", rekao je Kasumović, saopćeno je iz njegovog kabinata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave