Pripreme za Međunarodni sajam "Real Expo Sarajevo 2024." u punom jeku

01.04.2024. 07:57 / Izvor: Akta.ba
Real Expo

Počele su pripreme za održavanje trećeg izdanja Međunarodnog sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo Sarajevo".

Počele su pripreme za održavanje trećeg izdanja Međunarodnog sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo Sarajevo".

Nakon kontinuiranog uspjeha izdanja "Real Expo Sarajevo 2022." te "Real Expo Sarajevo 2023.", Rekaz doo započinje pripreme za "Real Expo Sarajevo 2024."

Real Expo Sarajevo se po svjedočenjima izlagača, posjetitelja i zvaničnika, smatra najvećim međunarodnim sajmom te vrste koji se održava u Bosni i Hercegovini, pa i u regionu, s obzirom da pod jednim krovom okuplja kompanije, stručnjake i investitore sa Istoka i Zapada.

Vlada Kantona Sarajevo snažno podržava sajam "Real Expo Sarajevo". Ministar privrede Zlatko Mijatović, tokom prošlogodišnje posjete sajmu, izrazio je veliko oduševljenje, kako kaže, zavidnim nivoom organizacije sajma.

 

Svečanom otvaranju prošlogodišnjeg izdanja sajma prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, koji je naznačio svoje veliko zadovoljstvo dolaskom kompanija iz 12 zemalja u Sarajevo s ciljem saradnje u oblasti poslovanja. 

On je također naglasio da Vlada KS, podržava ovakve manifestacije zbog njihovog izuzetnog značaja za investicije i privredu uopšte.

Sajam se održava u saradnji sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, a nakon potpisivanja memoranduma o razumijevanju između organizatora Sajma i obje komore.

Vrijedi napomenuti da će na sajmu Real Expo Sarajevo 2024. učestvovati delegacije privrednika i investitora iz 4 arapske zemlje, kao što nam je potvrdio organizator Sajma.

"Mi za njih pripremamo poseban program posjete, s obzirom da je riječ o važnoj grupi privrednika koji prvi put posjećuju Bosnu i Hercegovinu, i regiju općenito. Pored posjete Sajmu i susretu sa izlagačima, program posjete obuhvata i sastanak sa zvaničnicama iz oblasti investicija i poslovanja, ali i turističke sadržaje, jer divljenje životnoj sredini značajno utiče na odluku investitora o ulaganju", dodao je organizator.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave