Prezentacija dostignuća Mreže "PARES" i promocija brošure, 28. februara u Sarajevu

27.02.2012. 10:16 / Izvor: eKapija.ba
Prezentacija dostignuća Mreže 'PARES' i promocija brošure, 28. februara u Sarajevu

Promotivni skup posvećen prezentaciji dostignuća Mreže "PARES" i promociji brošure Mreže će se održati u Sarajevu, Hotel Sarajevo, u utorak 28. februara 2012. godine, sa početkom u 12:00 sati.

Mreža PARES je nastala 2009. godine, nakon provedene općinske/opštinske samoprocjene u okviru komponente Međuopćinsko/međuopštinsko učenje i podrška - Zajednički okvir za samoprocjenu (Inter Municipal Learning and Support - Common Assessment Framework ili IMLS-CAF), projekta Lokalno je primarno OSCE/OEBS Misije u BiH.

Tom prilikom je deset općina/opština iz BiH (Tuzla, Kozarska Dubica, Novi Grad Sarajevo, Gacko, Nevesinje, Srebrenik, Travnik, Centar Sarajevo, Gračanica i Ugljevik) prepoznalo probleme vezane za upravljačke funkcije nad imovinom, shodno normativnom okviru, standardima zemalja EU i primjerima dobrih praksi.

Kao rezultat rada članica Mreže u prethodne dvije godine nastale je brošura, koja može poslužiti kao jedan od alata za unapređenje usluga u lokalnim sredinama. Brošura je urađena u namjeri da se potaknu i ubrzaju pozitivne promjene u javnim politikama jedinica lokalne samouprave u svojim sredinama, ali i na nivou BiH i rezultat je otvorenosti, dobre volje, zajedničkog rada i neposrednog uvida u faktičko stanje svih jedinica lokalne samouprave, učesnika u projektu, te podrše OSCE/OEBS Misije u BiH.

Planirano je da promotivnom skupu prisustvuju načelnici i predstavnici 10 općina/opština - učesnici projekta, te predstavnici OSCE-a i Saveza općina/opština i gradova FBiH i RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave