Okrugli stol: "Konkurentnost poljoprivrednoprehrambenog i turističkog sektora u prekograničnom području između BiH i Crne Gore", 19. juna u Sarajevu

18.06.2012. 09:38 / Izvor: eKapija.ba
Okrugli stol: 'Konkurentnost poljoprivrednoprehrambenog i turističkog sektora u prekograničnom području između BiH i Crne Gore', 19. juna u Sarajevu

Okrugli stol o temi "Konkurentnost poljoprivrednoprehrambenog i turističkog sektora u prekograničnom području između Bosne i Hercegovine i Crne Gore", koji se organizuje u okviru projekta koji finansira EU "Razvoj turističkog itinerera u prekograničnoj oblasti između BiH i Crne Gore", biće održan u utorak, 19. juna, sa početkom u 11.00 sati u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo (Ul. La Benevolencija 8/V, Sarajevo)

Cilj ovog okruglog stola je povezivanje firmi iz prehrambenog i turističkog sektora u BiH i Crnoj Gori kako bi došlo do međusobnog povećanja izvozno-uvoznih aktivnosti, transfera znanja i tehnologija u pograničnom području između ove dvije zemlje.

Program okruglog stola:

− Pozdravna riječ: voditelj projekta, mr. Esad Ibišević, Privredna komora Kantona Sarajevo

− Uvodno izlaganje: Sulejman Selimović, dipl. ing. agr., Privredna komora Kantona Sarajevo

− Diskusija u plenumu

Projekat "Razvoj turističkog itinerera u prekograničnoj oblasti između Bosne i Hercegovine i Crne Gore” zajednički provode Privredna komora Kantona Sarajevo i Montenegro biznis alijansa realizira, a finansira Evropska unija u okviru programske linije "Program prekogranične saradnje BiH - Crna Gora, IPA - komponenta II".

Itinerer polazi iz Općine Stari Grad, zatim ide kroz Konjic, Jablanicu, Mostar, Čapljinu, Stolac i Trebinje u BiH, i nastavlja kroz Nikšić, Kotor, Herceg Novi i Tivat u Crnoj Gori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave