Uplata prvih municipalnih obveznica u FBiH počinje 11. aprila

07.04.2011. 12:09 / Izvor: eKapija.ba
Uplata prvih municipalnih obveznica u FBiH počinje 11. aprila

Upis i uplata prvih municipalnih obveznica u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje u ponedjeljak, 11. aprila. Obveznice su ponuđene za upis u javnoj ponudi putem Sarajevske berze vrijednosnih papira.

Emituje se 5.000 obveznica nominalne vrijednosti 100,00 KM po jednoj obveznici. Rok dospijeća ovih obveznica je tri godine, a nosit će godišnji prinos od 6 posto.

Upis i uplata traju do 20. aprila, a privremeni simbol za ove obveznice na Sarajevskoj berzi, koji će se koristiti u toku emisije je TSNJPO1.

Agent emisije municipalnih obveznica je SEE Investment Solutions d.o.o., brokerska kuća iz Sarajeva, a emitent obveznica je općina Tešanj.

Općinske obveznice su dodatni izvor finansiranja strateških prioriteta Općina i od posebnog su značaja jer je to mehanizam koji će osigurati brže kretanje ka realizaciji strateških opredjeljenja.

Finansiranje emisijom obveznica je široko rasprostranjen i prihvaćen princip širom svijeta, te je za očekivati da slična praksa zaživi i na prostorima Federacije BiH, saopćeno je iz Agencija CMC Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave