Novi projekt Banjalučke berze: Virtuelno jedinstveno tržište

15.08.2011. 10:59 / Izvor: Oslobođenje
Novi projekt Banjalučke berze: Virtuelno jedinstveno tržište

Banjalučka berza će do kraja godine implementirati još jedan značajan projekt, ovaj put u saradnji sa Montenegreoberzom. Naime, prema riječima direktora Banjalučke berze Milana Božića, radi se o uspostavljanju poslovnih veza sa drugim brokerskim kućama za izvršavanje naloga investitora sa lokalnog tržišta.

"To u praksi znači da ukoliko biste vi htjeli nešto da kupujete u Podgorici, a imate brokera u BiH, onda biste vi dali svom brokeru iz BiH nalog da kupi u Podgorici, a on bi to realizovao preko svog partnera u Crnoj Gori", pojasnio je Božić.

Prema njegovim riječima, cijela procedura bi bila elektronski riješena, te bi zainteresovana strana u suštini dobila jednu elektronsku aplikaciju preko koje bi pristupila i tržištu Banje Luke i tržištu Podgorice.

"Sve bi to trebalo biti završeno do kraja godine", kazao je Božić.

On je iznio i očekivanja da bi se u ovom projektu mogla priključiti i neka druga tržišta, a za sada je izvjesno da će tu uskoro biti priključeno i Sarajevo.

"Ovakav način trgovanja koristi svima, jer mi na na taj način virtuelno stvaramo jedinstveno tržište i ispunjavamo jedan od glavnih zahtjeva investitora sa strane, mogućnost kupovine na drugim tržištima na što jednostavniji način", naglasio je Božić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave