Okrugli sto: "Budućnost tekstilne i odjevne industrije u Evropi - iskustva Republike Hrvatske - scenarij opstanka" 15. juna u Sarajevu

08.06.2012. 08:57 / Izvor: Fena
Okrugli sto: 'Budućnost tekstilne i odjevne industrije u Evropi - iskustva Republike Hrvatske - scenarij opstanka' 15. juna u Sarajevu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH), u sklopu svojih aktivnosti kojima ukazuje na efekte pristupanja Republike Hrvatske u EU na BiH i radi pripreme svog članstva za nove uvjete poslovanja s Hrvatskom, 15 . juna organizira okrugli sto "Budućnost tekstilne i odjevne industrije u Evropi - iskustva Republike Hrvatske - scenarij opstanka".

Kako saznaje Fena u VTKBiH, cilj okruglog stola je informiranje privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini o novim uvjetima poslovanja na evropskom tržištu u oblasti tekstilne industrije, a gost predavač će biti Mirjana Jukić-Gambiroža, sekretarka Udruženja tekstilne industrije Hrvatske gospodarske komore.

VTKBiH je radi pripreme svog članstva za nove uvjete poslovanja s Republikom Hrvatskom organizirala već nekoliko prezentacija i okruglih stolova da bi ukazala na buduće poteškoće, ali i pogodnosti koje donosi članstvo Hrvatske u EU za BiH, imajući u vidu komplementarnost dviju privreda.

Također VTKBiH će, kako je najavljeno, organizirati još niz predavanja i gostovanja stručnjaka iz pojedinih privrednih oblasti da bi upoznala svoje članstvo o novim uvjetima poslovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave