Radionice u Sarajevu i Banjoj Luci: "Efikasno upravljanje vremenom" i "Razgovori s 'teškim' ljudima"

12.11.2012. 12:11 / Izvor: eKapija.ba
Radionice u Sarajevu i Banjoj Luci: 'Efikasno upravljanje vremenom' i 'Razgovori s 'teškim' ljudima'

Apriori organizacije BiH i Creativa d.o.o. Zagreb pozivaju Vas na radionice:

EFIKASNO UPRAVLJANJE VREMENOM I ENERGIJOM

SARAJEVO: 20. i 21.11. 2012.

Ova radionica je za Vas ako imate potrebu povećati osjećaj kontrole nad vlastitim vremenom i naučiti kako kvalitetnije upravljati svojim vremenom i efikasnije se nositi s kradljivcima vremena.

Ciljna skupina: Osobe koje žele efikasno upravljati svojim vremenom, kako bi osjetili sve prednosti dobrog planiranja i upravljanja vremenom.

Radionica će Vam pomoći da:

  • Naučite kako prepoznati prioritete među svojim poslovnim (i privatnim) obavezama i aktivnostima i kako svoj dnevni ili sedmični plan uskladiti s prepoznatim prioritetima;
  • Usvojite male "trikove majstora" koji će vam pomoći da budete bolje organizirani i efikasniji u svakodnevnim aktivnostima;
  • Vratite osjećaj kontrole nad vlastitim vremenom i energijom.

Predavačica je Zrinka Hrupelj, prof. i NLP trener. Edukator za područje osobnog i profesionalnog razvoja s višegodišnjim iskustvom u kreiranju i vođenju edukacija radioničkog tipa. U ovu radionicu unosi primjenjive tehnike i alate NLP-a, saznanja suvremene psihologije i kontinuiranu vlastitu težnju za povećanjem efikasnosti i boljim upravljanjem vremenom. Edukacije slične tematike do sada je vodila kao programe u otvorenoj ponudi Creative, te za nekoliko stotina zaposlenika u poslovnim organizacijama s kojima Creativa suraduje duži niz godina.

RAZGOVORI SA "TEŠKIM" LJUDIMA

BANJA LUKA: 22. I 23.11.2012.

Radionica je namijenjena polaznicima koji se u svom radu povremeno ili češće susreću s "prigovaračima", "napadačima", "sveznalicama", "dosadnjakovićima", "ometalima", "tvrdoglavcima", uznemirenima, zbunjenima, ljutima ili drugim tipovima tzv. teških sugovornika.

Radionica će Vam pomoći da:

  • Komunicirate s "teškim" sugovornicima s većim osjećajem kontrole i manje stresa;
  • Brže nađete put do konstruktivnih dogovora sa "teškim" sugovornicima;
  • Lakše prepoznate što zapravo želi vaš "teški" sugovornik i kako mu možete pomoći;
  • Obogatite svoju komunikacijsku alatnicu kako biste vodili razgovor prema rješenjima;
  • Uočite čime i kako možete olakšati teške razgovore;
  • Osvijestite koji su tipovi vama osobno teški i prepoznate u tome osobni izazov.

Predavačica je mr. sc. Dušanka Kosanović, prof. psihologije, psiholog u praksi i medijator. Radi na poslovima organizacije i koordinacije na projektima i na razvoju strategije poslovanja. Višegodišnja je suradnica preduzeća Creativa d.o.o. (Zagreb) sa bogatim iskustvom u radu s ljudima i organizacijama. Članica je u stručnim udruženjima "Hrvatsko društvo za bihevioralno – kognitivne terapije" i "Hrvatska psihološka komora". U edukacije unosi iznimno bogatstvo stručnih znanja i profesionalnog iskustva.

Svi polaznici na kraju radionice dobit ce certifikat.

Za program, prijavu i dodatne informacije o radionici kontakt osoba je: Josipa Terzić - Rezić, Agencija Apriori org., tel: +387 63 408 597, fax: +387 36 343 440, mail: apriori@apriori-bih.org.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave