ComTrade od 4. do 15. jula organizuje Ljetnu školu programiranja EDIT 2011

20.06.2011. 11:15 / Izvor: eKapija.ba
ComTrade od 4. do 15. jula organizuje Ljetnu školu programiranja EDIT 2011

Nastavljajući tradiciju dobre prakse, ComTrade i ove godine organizira ljetnu školu programiranja EdIT (Education for Innovative Thinkers). Polaznici ove škole imaju priliku da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama koje se koriste za razvoj softverskih rješenja, a u radu ih prati stručni kadar instruktora i mentora kompanije ComTrade.

Škola se održava od 4. do 15. jula u Sarajevu i Banjoj Luci, a pored tehničkih znanja, polaznici imaju priliku da nauče i osnove vođenja projekata koji se uspješno primjenjuju u vodećim svjetskim softverskim kompanijama.

EdIT ljetna škola okuplja najbolje studente tehničkih fakulteta i viših škola, a kao i proteklih godina u potpunosti je besplatna za polaznike.

Ove godine u centru pažnje polaznicima je "Android", tako da će se u Sarajevu raditi projekat: Razvoj aplikacija za Android platformu, a u Banjoj Luci: Android aplikacija za slanje slika na udaljeni server. Specifično za Banja Luku je da će ove godine tim raditi u partnerstvu sa m:tel-om, prijateljem ComTrade ljetne škole. Posjećamo, ova kompanija prošlog mjeseca objavila je prvi konkurs pod nazivom "M:tel Android liga" koji podrazumijeva učestvovanje na konkursu za najbolju novu, neobjavljenu "Android" aplikaciju.

Konkurs "Android liga" je otvoren do 30.09.2011. godine, dok se prijave za EdIT Ljetnu školu mogu se predati online na web adresi www.comtrade.ba do 24.06.2011. godine.

Broj mjesta je ograničen pa je upućen poziv da se zainteresovani jave što prije za učešće. Po završetku, tri najbolja polaznika dobiće i vrijedne m:tel nagrade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave