Seminar o uvođenju standarda upravljanja šumskim resursima i šumskim eko sustavom 25. aprila u Tuzli

24.04.2012. 10:02 / Izvor: eKapija.ba
Seminar o uvođenju standarda upravljanja šumskim resursima i šumskim eko sustavom 25. aprila u Tuzli

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona organizirat će seminar 25.04.2012. godine na temu uvođenja standarda kojim se upravlja razvojem svjetskih šumskih resursa i šumskih eko sustava.

Prezentator: TQM Lukavac.

Primjeri dobre prakse: Isowood Gračanica.

Na seminaru će se govoriti o uvođenja standarda FSC CoC/PEFC CoC kojim se se vrši nadzor nad upravljanjem šumskim resursima i primjena strogih ekoloških socijalnih i ekonomskh mjera u cilju osiguranja da se određenom šumskom površinom gospodari dugoročno održivo i uvažavaju načela očuvanja biološke raznolikosti.

Sva pravna lica i obrtnici koji su zainteresovani, učešće svojih predstavnika na seminar mogu potvrditi slanjem popunjene prijave, koju mogu naći na internet starnici http://vladatk.kim.ba/Ministarstva/MORP_dokumenti.htm, slanjem na e-mail minrp@tk.kim.ba Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona ili na fax 035/288-951. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj 035/288-951.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave