Međunarodni sajam energije, industrije, rudarstva, od 21. do 25. juna u Tuzli

18.04.2011. 08:31 / Izvor: Fena
Međunarodni sajam energije, industrije, rudarstva, od 21. do 25. juna u Tuzli

Međunarodni Sajam energije, industrije, rudarstva, koji će se u Tuzli održati od 21. do 25. juna 2011. godine, već sada zaokuplja punu pažnju brojnih institucija, energetskih kompanija, vladinog i nevladinog sektora i drugih zainteresovanih pojedinaca, ne samo iz Bosne i Hercegovine i bližeg okruženja u regiji, nego i Evrope.

Koncipiranje sajamskog programa zasnovano je na predispozicijama ovog regiona, prilagođeno njegovoj industrijsko-energetskoj tradiciji, potencijalu i budućem razvoju.

U toku sajma održat će se dvodnevni skup "Energa", na kojem se prvi dan planira Konferencija "Energetska efikasnost" sa sesijama: "Institucionalna infrastruktura podrške energetskoj efikasnosti", "Energetska efikasnost - ekonomija budućnosti" i "Energetska efikasnost i uloga lokalne zajednice" a drugi dan održavanje dva panela: "Izazovi izgradnje velikih termoenergetskih kapaciteta na tržištu Jugoistočne Evrope" i "Vjetroenergija".

Tuzlanski sajam, koji provodi aktivnosti organizacije Sajma energetike, ističe značajnu podršku i partnerstvo na ovom projektu sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Privrednom komorom Tuzlanskog kantona, Vladom Tuzlanskog kantona, Općinom Tuzla te Kraljevinom Danskom kao zemljom partnerom Sajma.

Najavljen je također dolazak uglednih kompanija svjetskog renomea.

Sajam će biti lociran na prostoru pomoćnog stadiona Tušanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave