Međunarodni simpozij "Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu", 7. marta u Sarajevu

02.02.2012. 13:53 / Izvor: eKapija.ba
Međunarodni simpozij 'Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu', 7. marta u Sarajevu

XELLA BH d.o.o. Tuzla organizira međunarodni simpozij "Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu", koji će se održati 7. marta 2012. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Osnovni cilj simpozija je da dodatno informira stručnu javnost u BiH i regiji o novim trendovima u gradnji, ali i perspektivi pojedinih građevinskih materijala u svjetlu standarda energetski efikasne i pasivne gradnje.

U BiH postoji veliki potencijal za smanjenje potrošnje energije, a ovim međunarodnim skupom želimo da svi zajednički pokažemo svoju učinkovitost u praksi i damo podršku upravo arhitektima i građevinskim inženjerima iz BiH i šire da se adekvatno pripreme za rekonstrukcije starih i projektovanje novih objekata u skladu sa standardima energetski učinkovite arhitekture tj. "pasivne gradnje".

Na ovom velikom martovskom međunarodnom simpoziju, na koji će biti pozvani arhitekte, građevinski inženjeri, studenti iz zemlje i inostranstva i mnogi drugi gosti, govorit će poznati i priznati stručnjaci za arhitekturu, građevinarstvo i energetsku efikasnost iz BiH, Austrije, Češke, Srbije, Hrvatske.

Pored stručnih predavanja o energetskoj efikasnosti u BiH, principima pasivne gradnje u Austriji i Češkoj, bioklimatskoj optimizaciji objekata, pa do problematike pri projektovanju objekata u BiH, vodit će se i zanimljive panel diskusije, koje će moderirati Vedran Mimica-arhitekta i direktor Berlage instituta u Roterdamu.

Prijavu za učešće na međunarodnom simpoziju možete naći na stranici www.ytong.ba i poslati najkasnije do 29. 02.2012. godine.

Učešće na simpoziju je besplatno, a broj mjesta je ograničen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave