Sarajevo: U oktobru škola poduzetništva u Općini Novi Grad

25.08.2009. 11:45 / Izvor: Fena
Sarajevo: U oktobru škola poduzetništva u Općini Novi Grad

Općina Novi Grad Sarajevo organizira u oktobru školu poduzetništva u okviru edukativne podrške mladim osobama koje započinju ili planiraju početi vlastiti biznis, saopćeno je 25. augusta 2009. godine iz ove općine.

Projekt je namijenjen edukaciji mladih, žena, nezaposlenih i osoba s invaliditetom te drugih ugroženih grupa u Novom Gradu.

"Praksa je pokazala lošu zainteresiranost i obeshrabrenost nezaposlenih osoba u vezi s pokretanjem vlastitog biznisa i edukacija iz ove oblasti. S tim u vezi, Općina Novi Grad Sarajevo, u saradnji s nevladinom organizacijom Idea, u oktobru organizira edukaciju za mlade poduzetnike.

Ideja vodilja je ohrabrivanje polaznika, razvoj poduzetničkog duha i ideja radi aktivnog uključenja u društveni život i unaprjeđenja kvaliteta života, kako pojedinca tako i lokalne zajednice u cjelini", kazala je Hazima Pecirep, rukovodilac službe za integrirani lokalni razvoj općine Novi Grad.

Program se sastoji od edukativnog i savjetodavno-konsultantskog dijela.

Edukacijski program je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača uključenih u projekt. Osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata, uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke te praktičnu aplikaciju znanja u formi kreiranja poslovnog plana.

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti za edukaciju do kraja septembra nakon čega će biti sačinjena lista polaznika.

Prijave za učešće mogu se slati na sljedeću adresu: Centar za razvoj biznisa Novi Grad Sarajevo, Trg nezavisnosti 12, Sarajevo.

Telefoni su: 033/466-746 i 033/466-729, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave