Prvi bh. porodični sajam u Sarajevu od 07. do 09. oktobra
OTVORI GALERIJU

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Prvi bh. porodični sajam u Sarajevu od 07. do 09. oktobra

Udruženje Urban Management iz Sarajeva organizuje "Prvi bh. porodični sajam" koji će se održati u novootvorenom "Hotelu Hills".

01.09.2016. 09:39 / Izvor: Akta.ba

Udruženje Urban Management iz Sarajeva organizuje "Prvi bh. porodični sajam" koji će se održati u novootvorenom "Hotelu Hills", 07.08. i 09. oktobra 2016. godine.

Uz veliki broj izlagača, cjelodnevni program po sasvim novom konceptu, planirano je savjetovanje iz različitih oblasti, nagradne igre, takmičenja, programi i noviteti za djecu, garderoba, kozmetika, obuća, igračke, literatura, prehrana i sl.

Prema riječima Vildane Lončarić, direktorice Udruženja Urban Management, sajam je koncipiran kao potpuno drugačiji od dosadašnjih sajmova.

"Htjeli smo da napravimo nešto novo i da privučemo, odnosno vratimo posjetioce sajmovima kojih je zadnjih godina sve manje jer svi liče jedni drugima. Kako bismo ga približili ljudima, uzeli smo lokaciju koja je na prvi utisak pravi potez jer na Ilidži do sada nije bilo sajmova ovakvog tipa", kazala je Lončarić za portal Akta.ba, dodajući da je za sve posjetioce obezbijeđen besplatan parking.

Ističe da je sajam u biti gospodarski, ali se zove porodični kao bi privukli porodične firme i cijelu porodicu, jer će svako moći da nađe nešto za sebe.

Dakle, cilj je omogućiti roditeljima savjetovanje sa pedijatrima, da razgovaraju sa gostima o novim klinikama za plodnost parova, o matičnim čelijama i njihovoj koristi, o odgoju i obrazovanju djece. Uz kulturno-umjetnički program na kojem će učestvovati djeca iz predškolskih i školskih ustanova, planirana je realizacija takmičenja za bebe u puzanju i trčanju, takmičenje sumohrvača, ples, igre bez granica. U posebnom dijelu sajamskog prostora, tzv gumenom gradu, djeca će imati priliku za igranje. Također, planirano je predstavljanje i djece iz predškolskih ustanova koji će imati svoje tačke plesa, pjevanja i glume. 

Akcenat je na predstavljanju proizvoda i usluga koje se odnose na očuvanje zdravlja. Uz relaksirajuću formu, te druženje sa građanima i predstavnicima medija, planirana je realizacija mini tematskih panela, prezentacija na bini, razmjena iskustava i noviteta.

Sport, rekreacija, zdrava ishrana i način života, segmenti su kojima organizatori žele dati posebnu pažnju.

Inače, program sajma je podijeljen na oficijelni i večernji. Tokom dana, tačnije od 11:00 do 17:30 predstavljat će se škole, udruženja, humanitarne akcije, uz brojna takmičenja i nagradne igre , dok će se od 18:00 do 20:00 održati Fashion Weekend podijeljen opet u dva dijela - za djecu i odrasle. 

Sajam je do sada podržalo veliki broj kompanija i institucija, među kojima su: Općina Ilidža, Općina Novi Grad Sarajevo, Općina Hadžići, Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo za komunalne djelatnosti, Porodično savjetovalište i Socijalna služba BiH. Vanjskotrgovinska komora BiH je partner projekta, dok je Poslovni portal Akta.ba jedan od medijskih pokrovitelja sajma.

Interes je kaže veliki, tako da je do sada učešće potvrdilo veliki broj firmi, a najveći fokus će biti na predstavljanju programa osnovih škola. 

Firme se mogu prijaviti do 15. septembra 2016. godine putem web stranice http://www.porodicni-sajam.com/, putem Facebook stranice , e- maila info@porodicni-sajam.com , ili telefona: 062 553 - 799.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave