"Step by step" organizira manifestaciju "Uloga obrazovanja u izgradnji pravičnog društva" od 24. do 27. augusta na Jahorini

20.08.2010. 11:10 / Izvor: Fena
'Step by step' organizira manifestaciju 'Uloga obrazovanja u izgradnji pravičnog društva' od 24. do 27. augusta na Jahorini

U organizaciji Centra za obrazovne inicijative "Step by Step" iz Sarajeva, od 24. do 27. augusta u hotelu Bistrica na Jahorini bit će održan regionalni događaj "Uloga obrazovanja u izgradnji pravičnog društva".

U okviru manifestacije bit će upriličena predavanja stručnjaka za obrazovanje: prof.dr. Adile Kreso s Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Žanete Džumhur iz Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, Zlatiborke Popov s Filozofskog fakulteta Istočno Sarajevo, dr. Tatiane Vonta iz Slovenije, dr. Meri Boskovske iz Makedonije, dr. Jelene Vranješević iz Srbije, dr. Biljane Maslovarović iz Crne Gore i dr.

Uslijedit će i debate o gorućim temama u oblasti obrazovanja, više od 30 radionica koje će voditi stručnjaci iz BiH i drugih zemalja regiona kao i dokumentarni filmovi.

Manifestacija će biti organizirana u okviru inicijative "Za pravično obrazovanje" koju su pokrenule Save the Children Norway, Regionalni ured za jugoistočnu Europu, UNICEF i Fond otvoreno društvo BiH, a podržava je koalicija 29 nevladinih organizacija.

Učestvovat će više od dvije stotine predstavnika civilnog društva, ministarstava obrazovanja i pedagoških zavoda, nastavnika i odgajatelja, univerzitetskih profesora, roditelja i djece iz BiH, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, najavili su organizatori.


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave