Šesto regionalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce u BiH, 23. decembra u Sarajevu

22.12.2010. 10:25 / Izvor: eKapija.ba
Šesto regionalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce u BiH, 23. decembra u Sarajevu

British Council BiH i Microsoft BiH organiziraju Enterprise Award Competition – šesto regionalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce – koje će se održati u četvrtak, 23. 12. 2010. u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji, ul. Petrakijina 22, Sarajevo, sa početkom u 10:30 sati.

Ovo je šesto regionalno takmičenje kojem su prethodila takmičenja srednjoškolaca iz Mostara, Trebinja, Banja Luke, Tuzle i Bijeljine, a organizatori takmičenja su British Council u BiH i Microsoft BiH tj. Microsoft-ov globalni program "Partneri u učenju". Sarajevski srednjoškolci sutra imaju šansu da se kvalifikuju za finalno takmičenje koje će se održati u Sarajevu. Inače regionalna takmičenja su obuhvatila 300 srednjoškolaca i podržana su od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH, te nadležnih ministarstava obrazovanja Kantona Tuzla, Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Enterprise Award Competition je obuhvatilo petočlane timove iz srednjih škola sa područja cijele BiH u periodu od 3. decembra do 23. decembra 2010. godine. Pobjednički timovi ovih regionalnih takmičenja će učestvovati na finalnom takmičenju koje će se održati u Sarajevu, 19. februara 2011. Tokom trajanja regionalnog takmičenja organizovane su i radionice za nastavnike gdje će se govoriti o upotrebi tehnologija u nastavi, za sve predmetne nastavnike, te o korištenju interneta u nastavi engleskog jezika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave