Uči, surađuj, kreiraj – prijavi se online omladinske kampove u INTERA TP-u

14.09.2020. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Uči, surađuj, kreiraj – prijavi se online omladinske kampove u INTERA TP-u

Online omladinski kampovi: Vikendi ispunjeni učenjem i druženjem mladih iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

INTERA Tehnološki Park, u partnerstvu s organizacijom Nova Iskra iz Beograda, tijekom jeseni organizira online omladinske kampove kroz projekt Youth Media Hub u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“. Ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta koje mogu ispuniti mladi između 16 i 22 godine ukoliko se prijave na linku!
Online omladinski kampovi: Vikendi ispunjeni učenjem i druženjem mladih iz Bosne i Hercegovine i Srbije
Projekt posvećen podizanju razine medijske i digitalne pismenosti kod mladih u Bosni i Hercegovini i Srbiji započeo je ljetos nizom obuka na kojima su sudionici i sudionice učili o digitalnoj sigurnosti, lažnim vijestima, algoritmima, zagovaranju i istraživačkom novinarstvu. Svi oni svoje medijsko i digitalno putovanje imaju priliku nastaviti kroz dva online omladinska kampa, a još uvijek im se mogu pridružiti i drugi zainteresirani!
Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan – INTERA Tehnološki Park i Nova Iskra pripremili su dinamičan, zanimljiv i vrlo koristan program kampova. Već na prvom kampu, koji će se održati u subotu, 26.9. i nedjelju, 27.9.2020. godine u prijepodnevnim satima, svi sudionici će moći učiti o storytelling-u, odabiru i prepoznavanju relevantnih tema u široj zajednici te kreiranju online sadržaja. Dvodnevno druženje bit će rezervirano za upoznavanje vršnjaka i vršnjakinja iz obiju zemalja, a formiranje grupa će doprinijeti njihovoj suradnji i zajedničkom radu na formulaciji ideja. Formirani timovi će već u narednom periodu, a poglavito tijekom drugom kampa, koji će se održati u subotu, 17.10. i nedjelju, 18.10.2020. godine, zajednički raditi na obrađivanju definiranih tema i uočenih izazova. Tijekom dva dana dodatno će učiti o timskoj kulturi, prezentacijskim vještinama, PR-u i drugim temama koje će im pomoći u sljedećem koraku – kreiranju vlastitih medijskih sadržaja.
Kreirajte vlastiti medijski sadržaj uz pomoć iskusnih mentora
Pod budnim oko projektnih koordinatora i iskusnih mentora, mladi će tijekom jeseni nastaviti raditi na svojim sadržajima. Audio i vizualni materijali, podcasti i blogovi samo su neki od sadržaja koji će timovi, prema vlastitim preferencijama, moći kreirati, a koji će njihovim vršnjacima i vršnjakinjama prenijeti jasnu poruku o tematici kojom se bave. Stečene vještine iskoristit će za produkciju kvalitetnog medijskog sadržaja koji će biti promoviran kroz društvene mreže projektnih partnera prenoseći tako široj javnosti glas mladih, ali i multiplicirajući impakt projekta.
Iako je ostalo još vrlo malo slobodnih mjesta, svi mladi iz Bosne i Hercegovine se mogu prijaviti na linku i pridružiti se svojim kolegama i kolegicama na uzbudljivom jesenjem putovanju!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave