Informativno predavanje "Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova"

19.03.2021. 10:39 / Izvor: Akta.ba
Informativno predavanje 'Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova'

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine vas pozivaju na informativno predavanje "Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova"

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine vas pozivaju na informativno predavanje "Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova" koje je planirano za 31. mart 2021. godine.

Informativno predavanje o prednostima alternativnih načina rješavanja sporova je događaj posvećen podizanju svijesti o prednostima arbitraže, medijacije i sudske nagodbe u odnosu na redovan sudski postupak i namijenjen je poslovnoj zajednici u BiH, prije svega menadžmentu i zaposlenim na pravnim poslovima u poslovnim subjektima.

Učesnici ovog informativnog predavanja će, kroz prikaz navedenih alternativnih načina rješavanja sporova, te instituta mirnog rješavanja spora sudskom nagodbom, dobiti sveobuhvatne informacije u pogledu prednosti u odnosu na dužinu i troškove postupka, te benefite koje rješavanje sporova ovim putem najčešće ima u smislu nastavljanja narušenih poslovnih odnosa.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, biće omogućeno fizičko prisustvo ograničenog broja učesnika, ali i mogućnost prisustvovanja u online formatu za one koji izraze zainteresovanost za ovaj vid učešća.

Prijava učešća na predavanju:

• U prostorijama VTK BiH (prvih 15 prijavljenih polaznika), prijava ovdje.
• U online/webinar formatu putem Zoom aplikacije/platforme (prvih 100 prijavljenih polaznika), prijava ovdje.

Ukoliko se prijavljujete na predavanje, potrebno je voditi računa o svim propisanim preventivnim epidemiološkim mjerama poput nošenja zaštitnih maski, neophodne fizičke distance i sl.
Online prijavni obrazac je potrebno ispuniti najkasnije do 29.03.2021. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici, koji učestvuju na webinaru, će dobiti pristupni link.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-204 i 033/566-200 ili na e-mail: edukacija@komorabih.ba.

Ova aktivnost se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, kroz Projekat "Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana – IPA 2017".

Pozivno pismo i program preuzmite ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave