Projekt dualno obrazovanje ZDK: Obuka mentora

02.11.2021. 15:23 / Izvor: Akta.ba
Dualno obrazovanje

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u okviru Sporazuma o lokalnoj subvenciji sa GIZ-om implementira projekt dualnog orazovanja.

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u okviru Sporazuma o lokalnoj subvenciji sa GIZ-om implementira projekt "Improving the frame work condition for the integration of dual organized vocational education in ZDC", te u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, organizuje obuku mentora iz poslovnih subjekata zaduženih za realizaciju praktične nastave učenika u srednjem stručnom obrazovanju. 

Obuka mentora će se održati u slijedećem periodu: 20.11.2021.g. (subota), 22.11.2021.g. (ponedjeljak) i 23.11.2021.g. (utorak), u velikoj sali Privredne komore ZDK u Zenici, ulica Mehmedalije Tarabara broj 15, IV sprat, navedenim danima, u terminu od 09:00-17:00 sati. Imenovani mentori su u obavezi da obuci prisustvuju sva tri dana, te odrade samostalan rad kod kuće, kako bi zadovoljili osnovu za dobijanje relevantne potvrde o stečenim kompetencijama.

Obuku mentora će vršiti certificirani master treneri a cilj obuke mentora iz poslovnih subjekata je sticanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi, kako bi na što bolji način svoja znanja i iskustvo prenosili na druge. Obuka mentora praktične nastave će se izvoditi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji su inovirali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Pedagoškog zavoda Zenica.

"U cilju unapređenja praktične nastave u Zeničko-dobojskom kantonu, te efikasnijeg učešća privrednih subjekata u cijelom procesu, molimo Vas da za obuku imenujete mentore koji su u Vašem poslovnom subjektu zaduženi za učenike na praktičnoj nastavi. Također vas molimo da popunjeni prijavni obrazac, iz priloga ovog maila, dostavite što prije moguće, a najkasnije do 10.11.2021.godine (srijeda), na mail: abegagic@pkzedo.ba ili broj telefona 032/465-851. Kontakt osoba za sva dodatna pitanja i pojašnjenja je Azra Begagić", saopćeili su iz PKZEDO.

Uzimajući u obzir sve preporuke kriznog štaba, na trodnevnoj obuci organizator i učesnici će se pridržavati svih epidemioloških mjera, uz poštivanje obavezne fizičke distance.

NAPOMENA: Učesnicima je osigurana nadoknada putnih troškova, ishrana i osvježenje tokom sva tri dana trajanja obuke.

Članom 13. Pravilnika o utvrđivanju uslova za izvođenje praktične nastave izvan škole propisane su dužnosti mentora.

PREUZMI DOKUMENT:
mentor_prijavni_obrazac.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave