Potpuno besplatno savladajte "Microsoft Windows Server & Active Directory" i započnite IT karijeru

18.07.2022. 09:52 / Izvor: Akta.ba
IT zanimanja

Znate li da je zanimanje sistemskog ili mrežnog administratora jedno od najvažnijih i najtraženijih IT zanimanja? Pitate se zašto?

Znate li da je zanimanje sistemskog ili mrežnog administratora jedno od najvažnijih i najtraženijih IT zanimanja? Pitate se zašto?

IT administratori svakodnevno obavljaju globalno važnu ulogu – obezbjeđivanje sigurnog sistemsko-mrežnog sistema i sprječavanje zlonamjernih upada, odnosno hakovanja.

Među osnovnim odgovornostima IT administratora izdvajaju se instalacija, konfiguracija i primjena Microsoft Windows Servera i Active Directoryja, čija implementacija osigurava mrežnu sigurnost, koja omogućava nesmetano poslovanje zahvaljujući zaštiti cjelokupne infrastrukture ličnih podataka i podataka kompanija.

ITAcademy vam nudi jedinstvenu priliku da započnete karijeru u jednom od najtraženijih IT zanimanja na potpuno besplatnom kursu „Microsoft Windows Server & Active Directory”.

Kurs će se odvijati na ITAcademy u Sarajevu od srijede, 27. jula, a trajat će 24 časa.

Obezbijedite svoje mjesto na vrijeme i spremite se da steknete profesionalno znanje i vještine kroz praktično iskustvo upotrebe ključnih tehnologija u administraciji Windows Servera 2019!

Broj mjesta je ograničen, zato požurite i ispunite ovu jednostavnu prijavu!

Temeljni stubovi sigurne poslovne mrežne infrastrukture

Nijedna ozbiljna mrežna infrastruktura, na čijim temeljima se gradi savremeno globalno poslovanje, kao ni rješavanje računarskih operacija od najjednostavnijih do najkomplikovanijih, apsolutno nisu mogući bez prilagođenih operativnih sistema!

Windows Server 2019 je jedan od najpopularnijih serverskih operativnih sistema. Sastavni je dio Windows NT porodice operativnih sistema, a nastao je na osnovu prethodne verzije operativnog sistema Windows Servera 2016 i razvijao se paralelno sa Windows 10 platformom. Za razliku od prethodnih servera, donosi brojne inovacije koje omogućavaju dodatnu kontrolu i sigurnost mrežnih sistema, čemu posebno doprinosi Active Directory (AD), koji predstavlja poseban Microsoft proizvod, sastavljen od nekoliko servisa čija se uloga ispoljava na Windows Server platformama i omogućava administratorima upravljanje mrežnim resursima i korisničkim permisijama. Glavna odlika AD-a je da podatke sprema kao objekte, a da objekat bude predstavljen kao jedan element – korisnik, grupa, aplikacija ili hardverski uređaj.

Iskoristite izvrsnu priliku da potpuno besplatno savladate tražene kompetencije za rad u IT administraciji, koji se zasniva na upravljanju Microsoft Windows Serverom i Active Directoryjem, koji predstavljaju dva nužna Microsoft produkta, te njihovim propratnim funkcijama, protokolima i domenima koji omogućavaju bezbjednost cjelokupnog mrežnog sistema!

Besplatni kurs „Microsoft Windows Server & Active Directory” održat će se u savremenim kompjuterskim laboratorijama ITAcademy u Sarajevu, a koncipiran je tako da je u potpunosti prilagođen svima koji se do sada nisu susreli sa mrežnom infrastrukturom i administracijom, kao i onima koji žele da prošire i nadograde svoje znanje iz ove oblasti.

Zagarantovano ćete steći vještine koje se tiču: instalacije Microsoft Windows Servera 2019, dizajna, konfiguracije i implementacije Active Directoryja, sigurnosnog upravljanja korisnicima i računarima na Active Directoryju, IPV4, DHCP, DNS, konfiguracije GPO (Group Policy objekata) i njihovog primjenjivanja na računare i korisničke račune. Pored toga, imat ćete priliku da se upoznate sa zaštitom od hakovanja, tačnije – upada na Windows Server ili klijentski računar koji nije pravilno konfigurisan!

Savladajte sve prepreke na putu do ostvarivanja profitabilne i stabilne karijere IT administratora

Potrebu za IT administratorima dokazuju plate u regiji, koje za juniore i mediore iznose do 1.100 eura, a za one sa nekoliko godina iskustva preko 1.650 eura!

Na besplatnom kursu očekuje vas pozitivna atmosfera na interaktivnim predavanjima Ajdina Mašnića, eksperta sa preko deset godina iskustva u mrežnoj administraciji! Zlatne savjete predavača moći ćete da primijenite odmah u radu na modernim tehnologijama kroz korištenje licenciranog Microsoft Windows Servera 2019 i dodatnih neophodnih sistema u mrežnoj administraciji. Pored navedenih beneficija koje vam omogućava besplatni kurs „Microsoft Windows Server & Active Directory”, zagarantovano je i besplatno savjetovanje sa stručnjacima u vezi sa svim pitanjima, nedoumicama i savjetima o nastavku usavršavanja i razvoja karijere u oblasti IT administracije.

Da li ste znali da je potrebno samo 10 mjeseci da uz savremenu edukaciju, u potpunosti prilagođenu vašem vremenu, postanete svjetski priznat i tražen stručnjak?

Izdvojite se od konkurencije na tržištu rada i steknite znanje i sposobnosti koje će potvrditi različiti svjetski priznati certifikati, kao što su Microsoft, CompTia, Cisco i mnogi drugi koji čine sastavni dio školovanja na ITAcademy. Očekuju vas i brojne druge pogodnosti ukoliko odaberete jedan od tri programa za IT administratore: Network Administration, Microsoft Administration ili Linux Administration!

Izdvojite samo nekoliko sekundi, koliko je potrebno da se prijavite, rezervišete svoje mjesto i započnete izgradnju stabilne i visoko plaćene IT karijere!

 

Požurite jer je broj mjesta ograničen!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave