Iskoristite posljednju priliku da besplatno zakoračite u svijet programera na kursu "Uvod u Python"

07.09.2022. 08:54 / Izvor: Akta.ba
kurs

Iskoristite posljednju priliku da napravite prve značajne programerske korake na potpuno besplatnom kursu Python programiranja koji će vam otvoriti vrata ka najtraženijim poslovnim ponudama!

Iskoristite posljednju priliku da napravite prve značajne programerske korake na potpuno besplatnom kursu Python programiranja koji će vam otvoriti vrata ka najtraženijim poslovnim ponudama!

Python bilježi kontinuiran razvoj u programerskoj oblasti i važi za najpopularniji jezik programera zbog njegove jednostavne funkcionalnosti, praktične i lako čitljive sintakse, što ga čini i najboljim izborom za početnike. Najveće globalne kompanije, kao što su Google, Facebook, YouTube, Instagram, Amazon i NASA, koriste upravo Python programski jezik, koji se primjenjuje i za web i API development, data science, automatizaciju sistema, machine learning, robotiku, sajberbezbjednost, vještačku inteligenciju, kreiranje igrica i još mnogo toga.

Ako želite i vi početi izgradnju IT karijere ili unaprijediti postojeću i svrstati se među najcjenjenije stručnjake današnjice, pridružite se već 15. septembra na trosedmičnom besplatnom kursu "Uvod u Python" u moderno opremljenim prostorijama ITAcademy u Sarajevu. Za kratko vrijeme ovladat ćete jednim od najtraženijih programskih jezika, uz doktora informacionih tehnologija i stručnjaka za programske jezike Zerinu Mašetić!

kurs

Samo nekoliko minuta je potrebno da započnete prekretnicu u svojoj karijeri, ispunite prijavu i rezervišite svoje mjesto na vrijeme među budućim programerima!

5 razloga zašto je programiranje idealno IT zanimanje

Zanimanje programera je postalo jedno od najtraženijih i najplaćenijih zanimanja, i to ne samo u IT kompanijama već i u svim granama biznisa. Zbog toga su programeri izuzetno cijenjeni, što dokazuju potražnja i uslovi kompanija širom svijeta, koje se bore za najbolji i najkvalitetniji tim stručnjaka. Prednosti koje donosi savremeno zanimanje su mnogobrojne, a izdvojili smo 5 ključnih razloga zbog kojih je ova uzbudljiva profesija idealna za vas!

1. Odlično plaćen posao, čak i za početnike

Bez obzira na to da li ste na početku karijere ili ste napredni senior, unosno zanimanje programera će vam obezbijediti odlično plaćen posao u različitim industrijama, bilo gdje u svijetu. U zavisnosti od programerske pozicije i od znanja koje posjedujete, prosječna plata programera iznosi oko 3.000 KM u regionu, dok u inostranstvu prosječna zarada iznosi oko 6.000 KM. U zarade obično nisu uračunati bonusi koje mnoge IT kompanije, kao i freelance klijenti, isplaćuju u slučaju odlično obavljenih projekata i postignutih rezultata.

Python programski jezik omogućava da se uz malo uloženog truda i znanja kreiraju prvi programi i započne izgradnja upravo ovakve karijere! Za samo tri sedmice, na potpuno besplatnom kursu "Uvod u Python", savladat ćete osnove traženog jezika, napraviti svoje prve programe i postaviti čvrstu osnovu za izgradnju stabilne karijere, zagarantovan posao, sigurnu budućnost i visoku platu koja na mjesečnom nivou iznosi i do 3.160 KM u Bosni i Hercegovini.

2. Fleksibilno radno vrijeme i mogućnost rada sa bilo kojeg mjesta na planeti

Programiranje predstavlja univerzalan jezik koji je isti u cijelom svijetu. Upravo zbog toga zanimanje programera vam nudi mogućnost da birate projekte, klijente, kompanije i mjesta na kojima ćete raditi! Shodno tome, možete da živite u drugoj zemlji ili raditi za inostrane kompanije iz udobnosti vlastitog doma bez ikakvih barijera za napredak u bilo kom okruženju. Također, možete birati freelance opciju sa fleksibilnim radnim vremenom ili uživati u beneficijama naprednih IT kompanija!

Iskustvo koje se stiče isključivo uz rad i nadograđivanje znanja i vještina obezbijedit će vam nove prilike, mogućnost da birate projekte i saradnike koji vas inspirišu, kao i odlične finansijske uslove. Mogućnosti su bezbrojne, a na vama je da se naoružate znanjem i krenete u osvajanje programerskog svijeta na način koji je vama najpogodniji!

3. Ideju pretvorite u vlastitu aplikaciju i brzorastući biznis

Svaki projekat potiče od dobre ideje za koje su potrebni ljudi koji takve zamisli mogu pretvoriti u djelo. Upravo tome služe programeri! Aplikacije poput Instagrama ili TikToka potiču od običnih ideja koje su prerasle u funkcionalne aplikacije sa dosegom do nekoliko miliona korisnika, što je omogućilo da se ostvare kao najveće i najuspješnije kompanije.

Ne morate biti genije da osmislite dobru priču, pretvorite je u aplikaciju i možda baš vaša postane jedna od najpopularnijih i omogući vam ostvarivanje brzorastućeg biznisa o kakvom ste samo sanjali! Pročitajte iskustva mladih i uspješnih programera iz Bosne i Hercegovine, koje će vas uvjeriti da će, kada savladate programiranje, najveći limit biti samo vaša mašta!

4. Brojne beneficije programerskog posla

Pored najznačajnijih prednosti programerskog posla, poput stabilnosti, odlične zarade, fleksibilnosti, freelancinga i brojnih mogućnosti koje smo naveli, programiranje obilježava još niz dodatnih beneficija. Jednom kad savladate osnove programiranja, dobit ćete razumijevanje za sve programske jezike, naravno uz trud i praksu. Takvo znanje omogućit će vam da uspješno programirate svaku ideju i uklonite svaku barijeru u ostvarivanju visoko plaćenih projekata!

Svaki uporan i kvalitetan programer može kroz samo nekoliko godina da napreduje na seniorske pozicije. Iskustvo će vam za kratko vrijeme otvoriti vrata najvećih firmi, najzahtjevnijih projekata, a nagrada za vaš rad sigurno neće izostati! Programiranje vam omogućava da vidite širu sliku i podstiče vještine poput analitičkog, logičkog i sistemskog razmišljanja, rješavanja problema, planiranja i kreativnosti, koje ćete primijeniti u različitim aspektima života, kako na ličnom tako i na profesionalnom planu.

5. Vrlo brzo savladajte najtraženija IT znanja i vještine

Međunarodna škola za edukaciju i informatiku ITAcademy dokaz je da uz specijalizovani jednogodišnji program, ovlašten od Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite i tri vodeće IT kompanije, Microsoft, Adobe i Apple, za samo 12 mjeseci možete savladati najtraženije IT vještine i tehnike, za šta su u prosjeku potrebne četiri godine na računarskom fakultetu! Stručni tim predavača i praktično učenje u učionici ili na daljinu uz savremene tehničke uslove i brojne resurse po standardu grupacije pet vodećih svjetskih univerziteta obezbijedit će vam jedno od 30 ekspertskih IT zvanja, što će potvrditi prestižni internacionalni certifikati.

Moderno opremljene sale, digitalni servisi, stalno aktivna Distance Learning platforma i coworking prostori kao što su LINKhub, Programming Factory i Centar za razvoj karijere samo su neki od resursa dostupnih polaznicima uz koje ćete još u toku školovanja dobiti mogućnost rada na realnim projektima sa najboljim poslodavcima i kompanijama širom regiona! ITAcademy omogućava polaznicima da postanu visoko plaćeni profesionalci, bez obzira na to da li je riječ o programiranju, dizajnu, administraciji ili IT menadžmentu.

Za sve polaznike kursa ITAcademy je pripremila i specijalne uslove za nastavak usavršavanja i certifikovanja na kompletnom programu obuke za buduće Python stručnjake, koji će vam osigurati internacionalno zvanje programera i uživanje u brojnim spomenutim beneficijama! Najbolji pokazatelj uspješnosti edukacije su ostvarene karijere programera, poput polaznika Amara: "ITAcademy sam završio uporedo sa srednjom školom, koja mi je omogućila da dobijem stipendiju na Internacionalnom Burch univerzitetu u Sarajevu, a potom i ostvarenje dječačkog sna – poziciju Junior Developera za svjetsku kompaniju Endava!". Polaznica Amila prenosi svoje iskustvo: "Zbog nemogućnosti pronalaska posla u svojoj struci odlučila sam upisati ITAcademy, a već danas radim kao programer za jednu od vodećih IT kompanija u regionu – Comtrade!"

Podsjećamo vas da je broj slobodnih mjesta za kurs "Uvod u Python" ograničen, zato svoju prijavu pošaljite odmah i pređite prvi korak do programerske karijere!

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave