Besplatna obuka: Šansa za zaposlenje mladih i žena u oblasti trgovine i ugostiteljstva u KS

03.11.2022. 10:48 / Izvor: Akta.ba
Obuka

Udruženje poslodavaca FBiH je započelo implementaciju projekta "Obuka/kurs engleskog jezika i informatike za žene bez obzira na godine i nezaposlene mlade u oblasti trgovine i ugostiteljstva".

Udruženje poslodavaca FBiH je započelo implementaciju projekta "Obuka/kurs engleskog jezika i informatike za žene bez obzira na godine i nezaposlene mlade u oblasti trgovine i ugostiteljstva" u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje.

Cilj projekta je obuka 45 nezaposlenih žena i mladih za engleski jezik i informatiku s mogućnošću, nakon završetka obuke, zaposlenja u kompanijama iz oblasti trgovine i ugostiteljstva na području Kantona Sarajevo za poznatog poslodavca.

S obzirom na to da je cjeloživotno učenje veoma bitno za razvoj svakog pojedinca, posebno za osobe koje traže posao, poznavanje engleskog jezika i rada na računaru su imperativ u današnjem vremenu. Sticanje nova znanja i vještine je nužno kako bismo bili konkurentni na tržištu rada.

S tim u vezi, Udruženje poslodavaca FBiH u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje će u narednom periodu organizovati obuku za nezaposlene mlade i žene bez dobnog ograničenja potpuno BESPLATNO.

Pored vrhunskih profesora, polaznicima će na kursu engleskog jezika biti dostupni besplatni udžbenici te će kroz kurs informatike polaznici imati priliku obuku vršiti na novoj računarskoj opremi i obuka će se odvijati po principu jedan polaznik- jedan računar.

Prilikom obuke iz engleskog jezika obuka će se odvijati u dvije skupine odnosno napredni i početni nivo dok će se za obuku informatike provoditi osnovna obuka (MS Windows i MS Office).

Pozivamo i ovim putem sve zainteresovane nezaposlene osobe (koje se nalaze na evidenciji općinskih biroa za zapošljavanje) da se prijave Udruženju poslodavaca FBiH putem e-maila ili putem telefona 033 552 460. Napominjemo da će zainteresovane osobe više informacija dobiti direktno od Udruženja poslodavaca prilikom same prijave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave