Po project cycle management

Besplatan seminar za obrtnike na temu pripreme projekata

17.01.2023. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Seminar

Priprema projekata po project cycle management (PCM) metodologiji, priprema prijedloga projekta za domaće i meuđnarodne pozive.

BESPLATNI SEMINAR ZA OBRTNIKE I OSTALA ZAINTERESIRANA LICA NA TEMU

PRIPREMA PROJEKATA PO PROJECT CYCLE MANAGEMENT (PCM) METODOLOGIJI, PRIPREMA PRIJEDLOGA PROJEKTA ZA DOMAĆE I MEĐUNARODNE POZIVE

Nakon uspješno održanog prvog i drugog modula edukacije U Mostaru i Tuzli, OK SBK/KSB ima čast biti domaćin OK FBIH prilikom održavanja 3 i 4 modula seminara i to na temu:

  • PRIPREMA PROJEKATA PO PROJECT CYCLE MANAGEMENT (PCM) METODOLOGIJI (Modul 3 i Modul 4). - PRIPREMA PRIJEDLOGA PROJEKTA ZA DOMAĆE I MEĐUNARODNE POZIVE

Treći i četvrti dio modula predstavljaju jednu povezanu cjelinu. Polaznici će biti upoznati s pozivima od strane domaćih i međunarodnih donatora i institucija na koje se mogu prijaviti. Polaznici će raditi samostalno ili u grupama na projektnoj dokumentaciji te uz stručno vođenje i usmjeravanje predavačice popuniti projektnu prijavu. Zajedno će se analizirati problem i ciljeve pojedinog projekta, odrediti rizike i detaljno proći kroz projektne aktivnosti i proračun. Cilj je pripremiti projektnu aplikaciju za određeni poziv, te aplicirati za sredstva nakon što  neki od donatora uputi poziv za projekte.

Program će obuhvatiti:

  • Upoznavanje s pozivima za projekte i donatorskim organizacijama
  • Analiza problema, kreiranje ciljeva i određivanje rizika
  • Definiranje projektnih aktivnosti i proračuna
  • Finalizaciji projektnog prijedloga
  • Individualna podrška svakom sudioniku edukacije.

METODE RADA

Kratki uvod s PowerPoint prezentacijom nakon kojeg slijedi radionica s vježbama na konkretnim primjerima uz stalno aktivno učešće svakog polaznika. Razgovori i diskusije, grupne vježbe i konzultacije s primjerima iz prakse. Voditeljica u kratkim teoretskim blokovima tumači ključne koncepte, potom slijedi praktični rad.

Seminar će se održati u Kreševu 26.01.2023. (četvrtak) Hotel ADRIALE, Kraljice Katarine b.b. 71 260 Kreševo, s početkom u 10:00 sati. Modul 4. kao nastavak Modula 3. će se održati 6.2.2023 o čemu će više detalja biti rečeno na samom seminaru.

Broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete najkasnije do 24.1.2023. na mail adresu:

Svaki polaznik po završetku radionice primit će certifikat.

  • Voditeljica radionice je Josipa Terzić vlasnica je APRIORI BH – Agencije za profesionalno usavršavanje, event management i komunikacije. Do sada je vodila radionice za Američki kutak u Mostaru, Asocijaciju poduzetnika Hercegovine, Mozaik Sarajevo, Hilfswerk International Sarajevu, Projekt YourJob, Caritas Mostar i brojne druge privatne tvrtke. Posljednjih pet godina samoinicijativno je mentorirala i stručno usmjeravala +30 mladih osoba koje su bile na prekretnici u karijeri.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave