Interne kontrole ISO 9001 – GDP sistema upravljanja kvalitetom za medicinska sredstva

27.02.2023. 14:29 / Izvor: Akta.ba
iso

U saradnji sa QualityCert d.o.o. Tuzla TÜV NORD Adriatic d.o.o. organizuje seminar "Interne kontrole ISO 9001 – GDP sistema upravljanja kvalitetom za medicinska sredstva".

U saradnji sa QualityCert d.o.o. Tuzla TÜV NORD Adriatic d.o.o. - Predstavništvo u Bosni i Hercegovini organizuje seminar "Interne kontrole ISO 9001 – GDP sistema upravljanja kvalitetom za medicinska sredstva".

Jedan od dodatnih zahtjeva ("Pravilnika o dobroj distributivnoj praksi (GDP) medicinskih sredstava" za veleprometnike medicinskih sredstava u BiH) jeste provedba periodičnih internih kontrola s ciljem praćenja provođenja i primjene principa dobre distributivne prakse.

Program seminara 

Učesnici će se upoznati sa ključnim tehnikama i postupcima internih kontrola, a koji uključuju aktivnosti planiranja i pripreme, provedbe i klasificiranje opažanja, izvještavanje, pokretanja korektivnih mjera i follow up aktivnosti. 

Seminar je kombinacija prezentacije predavača i aktivnih radionica, gdje učesnici u malim grupama diskutuju i rješavaju dodijeljene zadatke i studije slučaja.

Cilj seminara

Pomoći učesnicima seminara u razumijevanju svrhe i načina provedbe interne kontrole koja treba obezbjediti dokaze o statusu usklađenosti sa zahtjevima uspostavljenog sistema upravljanja kvalitetom i utvrditi mogućnosti za kontinuirano unaprijeđenje.

PREDAVAČ

Samir Zehić

Management systems consultant

QualityCert d.o.o. Tuzla

 ____

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA

Sarajevo,

16.03.-17.03.2023.

 ____

CIJENA

200,00 EUR

 

KO MOŽE SUDJELOVATI 
Veleprometnici medicinskih sredstava u BiH, zdravstvene ustanove koje se žele upoznati, razumjeti i poboljšati efikasnost provedbe internih audita i internih GDP kontrola.

Prethodna znanja nisu preduslov za sudjelovanje.

 

UVJERENJE

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju. 

Organizator i Predavači ne zastupaju, niti su u bilo kojem odnosu sa institucijama koje propisuju regulativu za veleprometnike medicinskih sredstava u BiH i/ili vrše inspekcijski nadzor.

 

KONTAKT OSOBA

Adna Lagumdžija

Tel/Fax:  +387 33 650 730

Mob: +387 61 155 917

adlagumdzija@tuv-nord.com

PREUZMI DOKUMENT:
PRIJAVNICA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave