Prvi bh. festival za razvoj karijere mladih

Telemach fondacija poziva srednjoškolce na besplatne Job Lab radionice u okviru STARfesta

30.03.2023. 16:43 / Izvor: Akta.ba
starfest

Tamo gdje su mladi, ambiciozni i talentovani mladi ljudi, tu je i Telemach fondacija da im pruži podršku u sticanju kvalitetnijeg obrazovanja, poduzetničkih vještina i kompetencija.

Tamo gdje su mladi, ambiciozni i talentovani mladi ljudi, tu je i Telemach fondacija da im pruži podršku u sticanju kvalitetnijeg obrazovanja, poduzetničkih vještina i kompetencija.

U tom kontekstu Telemach fondacija nesebično stavlja na raspolaganje svoje stručne, savjetodavne, tehničke i druge resurse, što je u planu i na predstojećem STARfestu, prvom bosanskohercegovačkom festivalu za razvoj karijere i profesionalnu orijentaciju mladih. Ovaj događaj održat će se od 31. marta do 1. aprila 2023. godine u sarajevskom centru Skenderija. 

 "U kontinuiranoj i dugoročnoj misiji da mladima ponudimo više i bolje sadržaje, Telemach fondacija za ovu priliku priprema posebno izdanje Job Lab programa, sa četiri radionice. Dvije su za srednjoškolce a jedna za njihove profesore i, po prvi put u historiji Job Laba, organizovat ćemo i radionicu za roditelje - posjetitelje Festivala, kako bismo uvezali sve važne aktere u karijernom putu mladih. Job Lab je afirmisan kao program koji pomaže srednjoškolcima da lakše uđu u poslovni svijet. Vjerujemo da uz pravu facilitaciju i podršku mladi u BiH mogu ostvariti svoje želje u karijeri i time napraviti pozitivan uticaj na cjelokupni društveni razvoj. Stoga pozivamo učenike, profesore i roditelje da nam se u što većem broju pridruže na radionicama koje su besplatne, kao i sve posjetitelje STARfesta da posjete štand kompanije Telemach", kazala je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije. 

Za registraciju na bilo koju radionicu neophodno je poslati ime i prezime, te satnicu željene radionice na email adresu: joblab@telemachfondacija.ba

Termini Job Lab radionica:

31.3.2023. od 12:30 do 14:00  – Job Lab radionica za učenike i učenice srednjih škola;

31.3.2032. od 15:30 do 16:30 -  Job Lab radionica za profesore i profesorice srednjih škola;

1.4.2023. od 11:00 do 12:00 – Job Lab radionica za roditelje;

1.4.2023. od 14:00 do 15:30 - Job Lab radionica za učenike i učenice srednjih škola.

Na STARfestu se očekuje učešće više od 100 izlagača, predstavnika institucija, nevladinih organizacija  i kompanija, koji će mladima ponuditi informacije, kontakte, ali i mogućnost stažiranja, volontiranja, edukacija i stipendije. Organizator događaja je MUNJA Inkubator. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave