DATALAB SEMINAR

Digitalni alati za inženjere: Optimizacija proizvodnje s PANTHEON Manufacture sastavnicama

08.08.2023. 16:30 / Izvor: Akta.ba
DATALAB

Kao inženjer-tehnolog, svakodnevno se suočavate s izazovima u procesu proizvodnje.

Digitalni alati za inženjere: Optimizacija proizvodnje s PANTHEON Manufacture sastavnicama

30 AUGUST 2023 U 11:00

Online (Microsoft Teams)

PRIJAVI SE NA SEMINAR

Kao inženjer-tehnolog, svakodnevno se suočavate s izazovima u procesu proizvodnje. Znamo da je unapređenje proizvodnog procesa ključno za postizanje efikasnosti i konkurentske prednosti. Predstavit ćemo vam PANTHEON Manufacture i njegove prednosti za optimizaciju vaše proizvodnje kroz:

  • Unos sastavnica: Upravljanje proizvodnim procesom počinje definiranjem strukture proizvoda kroz unos sastavnica u PANTHEON ERP. Sastavnica je detaljan popis komponenti i operacija potrebnih za proizvodnju određenog proizvoda. Kroz ovaj postupak, precizno određujete kako će proizvod biti sastavljen i koji su materijali neophodni za njegovu izradu.
  • Složenost materijala: PANTHEON podržava različite vrste materijala, uključujući sirovine, poluproizvode i gotove proizvode. Hijerarhijska struktura materijala omogućuje da određeni poluproizvodi budu sastavnice drugih proizvoda, što vam pruža fleksibilnost u organizaciji proizvodnje.
  • Složenost operacija: U PANTHEON-u se koriste operacije za opisivanje postupaka potrebnih za izradu proizvoda. Svaka operacija ima svoje karakteristike kao što su trajanje, potrebna oprema i potrošni materijal. Precizno definiranje ovih operacija osigurava efikasnost i kvalitetu u vašem proizvodnom procesu.
  • Složenost poluproizvoda: PANTHEON vam omogućuje da izrađujete proizvode koji služe kao poluproizvodi za daljnju upotrebu. Upravljanje zalihama i praćenje proizvodnje kroz različite faze procesa osigurava da vaše sastavnice budu precizne i kvalitetno organizirane.
  • Složenost gotovog proizvoda: Gotovi proizvodi imaju svoje specifične karakteristike, cijene, mjeračke jedinice, tehnološke kartice i još mnogo toga. PANTHEON vam omogućuje detaljno upravljanje svakim aspektom gotovog proizvoda, kako bi vaša proizvodnja bila još efikasnija i prilagođena tržištu.
  • Vrste artikala koje podržava PANTHEON: Bez obzira na vrstu artikala koje koristite u proizvodnji, PANTHEON ih podržava. To uključuje sirovine koje su osnova za vaše proizvode, poluproizvode koji su ključni elementi vaših proizvodnih procesa, gotove proizvode spremne za tržište, kao i usluge koje pružate svojim klijentima.

Važno je napomenuti da složenost unosa sastavnica u PANTHEON ERP može varirati ovisno o vašoj industriji, veličini kompanije i specifičnim potrebama vašeg proizvodnog procesa. No, uz kvalitetno razrađene sastavnice, možete postići tačnost, učinkovitost i konkurentske prednosti.

Pridružite nam se na našem webinaru gdje ćemo vas voditi kroz šifrant artikala na praktičan način. Razložit ćemo jednu složenu sastavnicu, dodijeliti joj odgovarajuće tipove artikala i pružiti vam sve neophodne informacije. Preuzmite kontrolu nad vašim proizvodnim procesom uz PANTHEON Manufacture!

Ovaj webinar je namijenjen inženjerima i tehnolozima koji žele unaprijediti svoje vještine u upravljanju proizvodnjom i ostvariti vrhunsku preciznost u radu s PANTHEON Manufacture.

Rezervirajte svoje mjesto već danas. Otkrijte zašto je PANTHEON Manufacture broj jedan izbor za digitalizaciju i optimizaciju proizvodnje. Radujemo se što ćemo s vama podijeliti korisne savjete i tehnike za postizanje izvrsnosti u vašoj proizvodnji.

Predavač Amir Mehmedović

Cube Consulting d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave