digitalni nomadi

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

21.09.2023. 09:15 / Izvor: Akta.ba
intera

Program će i ove godine započeti u ponedjeljak u večernjim satima speed networking-om i opuštenim druženjem.

Ostalo je nešto manje od mjesec dana do trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference koja će i ove godine pažnju usmjeriti na potrebe digitalnih nomada i potencijal regije da postaje poželjna destinacija Konferencija, koju zajednički organiziraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park u suorganizaciji s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, održat će se u Nikšiću od ponedjeljka, 9.10. do srijede, 11.10.2023. godine.

Program će i ove godine započeti u ponedjeljak u večernjim satima speed networking-om i opuštenim druženjem kako bi se svi sudionici mogli upoznati i ostvariti prve kontakte. Glavni dio programa planiran je za utorak kada će se razgovarati o potencijalu regije za privlačenje digitalnih nomada, radu na daljinu i izazovima s kojima se suočavaju digitalni nomadi. I ove će godine domaćin konferencije biti Tamara Kojić koja će odmah na početku, nakon pozdravnih govora, upoznati sudionike konferencije s detaljima programa, ali i razlozima zbog kojih se ova konferencija organizira već treću godinu zaredom.

Nakon Tamare, Svetlana Tomković iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Stanislava Borovac, koordinatorica Turističkog klastera Hercegovina, će prezentirati trenutno stanje i potencijal ovih zemalja. Općenito o digitalnim nomadima, njihovom stilu života i potrebama, govorit će Anna Dueck, a o radu na daljinu i iskustvu lokalnih poduzeća pričat će Vesna Jovanović Vojinović iz klastera ICT Cortex, Nedima Džaferagić, stručnjakinja za ljudske resurse, te Stjepan Buljat iz poduzeća Cognism.

Program će obilježiti i interaktivne radionice tijekom kojih će Francesco Cirillo, utemeljitelj Pomodoro tehnike, pričati o upravljanju vremenom, a Shandra Barker o bornout sindromu. Program će upotpuniti i Ghada Ibrahim i Anna Maria Kochanska koje će kroz video predstaviti svoja iskustva o životu u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a sudionici će se imati priliku upoznati i s predstavnicima 12 regionalnih coworking prostora koji će prezentirati svoje zajednice i resurse. O uključivanju digitalnih nomada u lokalnu zajednicu govorit će Steve Tsentserensky, a radionicu o osobnom brandingu održat će Tanja Džido, stručnjakinja za branding i marketing. Program će završiti prezentacijom Janoscha Dietricha koji će predstaviti coliving prostor Coconat te završnim riječima Tamare Kojić.

Ove godine je uvedena i jedna novost – sudionike u srijedu očekuje idilično krstarenje Bokom Kotorskom i cjelodnevno druženje kao prilika za razmjenu dojmova i iskustava.

Sudjelovanje je i ove godine besplatno, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na službenoj web stranici.

Ovogodišnje izdanje je sufinancirano sredstvima Europske unije i Vlade Njemačke kroz projekt Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery. Ovaj projekt implementira GIZ BiH s ciljem smanjenja ekonomskih posljedica uzrokovanih COVID-19 pandemijom. Ovaj projekt, između ostalog, doprinosi jačanju kapaciteta turističkih operatera, razvoju održivog turizma i brendiranju Bosne i Hercegovine kao destinacije za digitalne nomade. Konferenciju su dodatno podržali Investiciono razvojni fond, Opština Nikšić, Stalna Radna Grupa za Regionalni Ruralni Razvoj (SWG), Turistička organizacija Nikšić, Nikšićko pozorište, ZenDev i DELI. Medijski pokrovitelji konferencije su Bljesak.info, Nezavisne novine i Večernji list.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave