Seminar za interne auditore - HACCP (General Principles of Food Hygiene CXC 1-1969, 2022.)

03.10.2023. 10:35 / Izvor: Akta.ba
tuv

Program obuhvata predavanja, vježbe, te testiranje osposobljenosti na kraju seminara.

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) je alat koji sistematično definira mjere za sprječavanje i/ili smanjenje opasnosti koje mogu proizaći iz hrane. Prihvaćenost sistema upravljanja sigurnošću hranom prema HACCP načelima, kao jednog od najučinkovitijih sistema na međunarodnom nivou, potvrđena je uvođenjem HACCP principa u sve međunarodne standarde koji se tiču hrane, kao i u zakonske regulative pojedinih država, pa tako i regulativu BiH. Certifikacijski postupak provodi se prema principima definiranim od tijela Codex Alimentarius.

Program seminara

Program obuhvata predavanja, vježbe, te testiranje osposobljenosti na kraju seminara po slijedećim temama:

Kvaliteta i sistemi upravljanja sigurnošću hrane

Osnove Codex Alimentarius-a ver. 2022 i domaćeg zakonodavstva

Bitna načela higijene hrane koja su primjenjiva kroz lanac proizvodnje i distribucije hrane

Smjernice za specifične propise

Izrada HACCP plana i HACCP studije; analiza opasnosti, stablo odlučivanja, izrada dijagrama toka, određivanje CCP

Interno auditiranje sistema upravljanja sigurnošću hrane

Cilj seminara

Kroz vježbe raditi na realizaciji zahtjeva i izradi potrebnih dokumenata sistema zdravstvene ispravnosti kako bi polaznici mogli implementirati sistem upravljanja sigurnošću hranom prema HACCP načelima i isti učinkovito održavati.

PREDAVAČ

Emina Džanko, mr.preh.tehnologije Lead Auditor: IFS Food, HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, FSSC 22000, GLOBAL GAP, GRASP

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA

Sarajevo, 30.10. – 31.10.2023.

CIJENA

200,00 EUR

KO MOŽE SUDJELOVATI

Seminar je namijenjen menadžerima, voditeljima timova za sigurnost hrane, prehrambenim tehnolozima, vlasnicima i svima koji sudjeluju u bilo kojem segmentu lanca hrane, kako bi zahtjeve standarda primjenjivali i efikasno održavati u svojim organizacijama.

CERTIFIKAT

Svakom polazniku seminara će nakon provjere znanja testom i pozitivnim rješavanjem istog biti izdan certifikat o osposobljenosti za internog auditora prema HACCP načelima, od TÜV NORD ADRIATIC d.o.o. TÜV NORD Group, koji je priznat od svih međunarodnih institucija.

KONTAKT OSOBA

Milica Tomašević

Tel/Fax: +387 33 650 730

PREUZMI DOKUMENT:
prijavnica.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave