Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Kurs o dimenzioniranju i ugradnji toplotnih pumpi po modelu firme Otus

Otus d.o.o., uvoznik i distributer opreme Mitsubishi Electric za BiH, poziva sve koji se bave prodajom i ugradnjom centralnog grijanja na kurs o dimenzioniranju i ugradnji toplotnih pumpi za domaćinstva i poslovne prostore.

22.09.2014. 10:15 / Izvor: eKapija.ba

Otus d.o.o., uvoznik i distributer opreme Mitsubishi Electric za BiH, poziva sve koji se bave prodajom i ugradnjom centralnog grijanja na kurs o dimenzioniranju i ugradnji toplotnih pumpi za domaćinstva i poslovne prostore.

Obuka će se provoditi individualno ili u malim grupama. Nakon završene obuke, kandidati će potencijalnim kupcima biti u mogućnosti prezentovati prednosti ugradnje toplotne pumpe zrak-voda, prodati i instalirati opremu te pružati postprodajnu podršku.

Instalacija toplotne pumpe zahtijeva dva kompleksna znanja - znanje o ugradnji elemenata grijanja klasičnih energenata i znanje rukovanja rashladnim sredstvom. Poslovni model firme Otus d.o.o omogućiti će instalaterima "klasičnog“ grijanja da udju u tržište prodaje i instaliranja toplotnih pumpi u našoj zemlji.

"Toplotne pumpe zrak-voda se smatraju jednim od najpopularnijih toplotnih pumpi zbog znatno nižih inicialnih troškova ulaganja u odnosu na toplotne pumpe voda-voda ili zemlja-voda, a istovremeno rade sa visokim koeficijentom efikasnosti. One su komforne, ekonomične i štede vaš novac uz dugoročni radni vijek. Zahvaljujući novoj, japanskoj inverter tehnologiji, riješićete se briga za drva, ugalj, skup plin ili loš kvalitet peleta i uživati u potpunom komforu centralnog grijanja", navode iz Otusa.

Sistem centralnog grijanja i pripreme tople sanitarne vode ECODAN i ZUBADAN je energetski efikasan jer radi na principu toplotne pumpe, koja uz pomoć korištenja malog dijela primarne električne energije generiše veći dio toplote iz vanjskog zraka.

Zainteresovani se mogu javiti na e-mail:  partner@otus.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave