Seminar "Snaga u Vama" u Sarajevu

24.03.2018. 10:05 / Izvor: Akta.ba
Seminar 'Snaga u Vama' u Sarajevu

Sve o zdravom načinu života i zdravoj prehrani saznajte na seminaru Snaga u Vama koji će se održati u subotu 31.03.2018. u Sarajevu.

Vaš radni dan se ne završava izlaskom s radnog mjesta i traje mnogo duže. Zdravlje često prvo nastrada u tom slučaju, zato što ne mislimo o zdravoj prehrani kad imamo previše obaveza. Pokušajte slijediti sljedećih 6 savjeta za zdravu prehranu kad puno radite i uskoro ćete osjetiti promjenu na energetskom i zdravstvenom području. Nove prehrambene navike podržat će vaše napore nakon kojih nećete osjećati umor i iscrpljenost.

1.Pokušajte održat vaš način vježbanja i kada putujete. Birajte hotele koji imaju teretanu ili na put ponesite vijaču ili rastezljivu traku. To je jeftin i lagan način za vježbanje cijelog tijela i u najmanjoj hotelskoj sobi.

2.Informirajte se o restoranima zdrave hrane. Važno je jesti svježu i nutritivno izbalansiranu hranu. Stvorit ćete zdrave navike i u danima kada ste prezauzeti, nećete posezati za brzom hranom. Ova navika spriječiti će nakupljanje viška kilograma.

3.Spavajte. San će vam pomoći u održavanju tjelesne težine i zdravlja. Preporučuje se sedam do osam sati sna noću. Naspavani ćete bolje funkcionirati, a to će se pozitivno odraziti na vaš posao i zdravlje.

4.Poslovne večere mogu ugroziti vaš trud u nastojanju da izgubite višak kilograma ili održavanja balansiranog načina prehrane. U tom slučaju birajte restorane koji imaju ponudu koja odgovara vašoj prehrani. Izaberite protein + salatu ili povrće sa žara.

5.Ne zapostavljajte redovne preglede kod doktora. Rano otkrivanje bolesti je ključ u prevenciji i izlječenju. Upišite datume pregleda u svoj raspored i pazite da ih ne zaboravite!

6.ZNANjE JE MOĆ! Ured napunite zdravim grickalicama (orašasti plodovi i suho voće) koji će vam u trenutcima kada ste u potrazi za međuobrokom pomoći da u organizam unesete zdrave i nutritivno vrijedne namirnice!


Sve o zdravom načinu života i zdravoj prehrani saznajte na seminaru Snaga u Vama koji će se održati u subotu 31.03.2018. u Sarajevu.

Voditeljica seminara je Tatjana Popović koja je studije Health Coaching-a je završila na svjetski priznatom Institutu za integrativnu prehranu u New Yorku. Organizator seminara je Apriori BH - Agencija za profesionalno usavršavanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave