U okviru akcije "Volontiraj-kreditiraj" učenici proveli dan u BH Airlinesu

19.10.2012. 15:32 / Izvor: eKapija.ba
U okviru akcije 'Volontiraj-kreditiraj' učenici proveli dan u BH Airlinesu

U sklopu projekta "Volontiraj-Kreditiraj" udruženja "Infohouse jučer je više od 1.500 učenika počelo prvi radni dan u više od 260 institucija/firmi/organizacije, pri tom obavljajući radne dužnosti na različitim funkcijama.

Srednjoškolci su imali priliku raditi u Predsjedništvu BiH, biti ministri, načelnici, predsjednici, direktori, menadžeri, trgovci, mehaničari, socijalni radnici, web dizajneri, telecom operateri, te desetine drugih funkcija.

Jedna od njih je i Dženita Muminović, učenica Srednje saobraćajne škole Sarajevo koja je imala priliku prvi put letjeti i to kao stjuardesa BH Airlinesa putujući u Zurich.

"Ovo je Dženiti bio prvi let u životu, i jedno veliko iskustvo za ovu učenicu u budućem životu. Ko zna, možda nam se priključi jedan dan. Ovom prilikom se zahvaljujemo INFOHOUSE na pruženoj suradnji, te ističeno da je Dženitin dan ispunjen maksimlano, što nam je i rekla na kraju dana, kažu iz BH Airlinesa.

Osim nje, Mirza Sadiković, također učenik Srednje saobraćajne škole Sarajevo bio je službenik BH Airlinesa te obišao službe: operativnog centra, tehnike, mehanike, cateringa, službe za prijem i otprem putnika prtljaga i aviona, i naravno pilot.

"Bio sam na pisti, bio u avionu i razgovarao s pilotima. Najviše mi se sviđa pristup pisti i avionu jer ranije to nisam imao priliku", navodi Mirza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza