Trka u štiklam za mamograf

05.10.2012. 13:37 / Izvor: eKapija.ba
Trka u štiklam za mamograf

Sinoć je održana "Trka u štiklama" ispred Mercator Centra Tuzla koju je organizovao, povodom obilježavanja oktobra - mjeseca borbe protiv raka dojke, Radio Kameleon. Cilj ove humane akcije bio je prikupljanje sredstava za kupovinu mamografa.

Trka u štiklama izazvala je veliki interes građana. Na platou ispred Mercator Centra Tuzla pažnju su privlačile lijepe, hrabre i iznad svega spretne djevojke i žene koje su pokazale zavidan nivo vještine i umijeća trčanja u štiklama iako su se prijavljivale na licu mjesta, bez prethodnih priprema. Uspjehu akcije doprinijele su i članice grupe IF, hor "Iskre", i Hip-hop plesači "Dirty angels crew".

Svaka akcija ove vrste je dobrodošla ako znamo da je, prema podacima medicinskih stručnjaka, broj oboljelih od raka dojke u Bosni i Hercegovini posljednjih godina povećan za 100 posto. Mamografija i ultrazvuk SU trenutno najefikasniji metod za rano postavljanje dijagnoze raka dojke u BiH tako da, prema novijim podacima, hitno BI trebalo nabaviti oko 15 mamografa i desetak ultrazvučnih aparata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza