HT Eronet i ove godine generalni sponzor manifestacije Mostarsko proljeće-Dani Matice hrvatske

10.04.2012. 13:27 / Izvor: eKapija.ba
HT Eronet i ove godine generalni sponzor manifestacije Mostarsko proljeće-Dani Matice hrvatske

Predsjednik Uprave HT Eroneta Stipe Prlić i predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović potpisali su danas sponzorski ugovor kojim je ova kompanija i ove godine generalni sponzor međunarodne manifestacije Mostarsko proljeće – XIV. Dani Matice hrvatske, koja će biti održana od 15. travnja do 1. lipnja.

"Suradnja HT Eroneta i Matice hrvatske traje jako dugo, ali ipak kruna naše suradnje je naša podrška projektu Mostarskog proljeća, u vidu generalnog sponzorstva i to četiri godine zaredom. Nema nimalo dvojbe da je ova manifestacija, koju ove godine očekujemo 14. put, postala jedan od sinonima grada na Neretvi i zbiljski se pitam koliko bi naša kultura bila siromašnija da nije Dana Matice hrvatske. Zato, kako bi Mostar i cijela regija mogli ugostiti mnoga svjetska umjetnička imena, potrebna je i pomoć gospodarstvenika ", kazao je Prlić. Dodao je da svi, koliko je u njihovim mogućnosta, na neki način pomažu razvoju društvene zajednice, ali bez imalo skromnosti kaže, može reći kako HT Eronet u tome prednjači. Na taj način, navodi, žele biti primjer i ostalima.

Muselimović je zahvalio Prliću i HT Eronetu na podršci koja ima poseban značaj. "Da nije ovog sponzorstva moram reći da bi bio upitan početak ovogodišnje manifestacije, a to bi bila velika šteta. No ipak i pored svih problema Mostar će ponovno biti kulturno središte Bosne i Hercegovine, ali i regije i uvjeren sam da će i ovogodišnja manifestacija biti verificirana na najvećoj razini", rekao je Muselimović dodajući kako je otvaranja ove godine posebno jer počinje otkrivanjem spomenika i parka nobelovaca u Mostaru.

Žana Mrkonjić predstavila je u ime Matice hrvatske ovogodišnji program kojeg čini 30 različitih sadržaja. "Nakon otvaranja parka nobelovaca, svečanost nastavljamo u mostarskom hramu kulture, Kosači, gdje će biti održana samo otvaranje ovogodišnje manifestacije, uz večer dalmatinskih klapa, a koja je posvećena Ljubi Stipišiću Delmati", navela je ona. Kazala je kako će ovogodišnje Mostarsko proljeće otvoriti predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, a očekuje se dolazak i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza